Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Gaziantep'e Yola Çık

Gaziantep'e Yola Çık

Gaziantep’te araç kiralama işlemlerinizden önce hatırlatmak istediğimiz bir şey var, burası bir kez gelmenin asla yetmeyeceği bir şehir! Egzotik Doğu’yla modern Batı’nın iç içe geçtiği Gaziantep, anılarınızın baş köşesine oturacak. Gaziantep’te araba kiralamak size oldukça zaman kazandıracak. Peki, “Gaziantep’te gezilecek yerler nereler?”, “Bu yerlerin sunduğu güzelliklerin hakkını verebilmek için neler yapmalı?”, “Gaziantep’te ne yenir?” Tüm bu soruları Gazianteplilere sorduk, işte aldığımız cevaplar!

Gaziantep’te Ne Yenir?

Gaziantep’te Ne Yenir?

Çartlak, küşleme, altı ezmeli, soğan kebabı ve simitli kıyma kebapları Gaziantep’in meşhur yemekleri arasında ilk akla gelenler. Fıstıklı kaymaklı katmer, baklava, dolama ve kadayıf da şehrin olağanüstü tatlıları arasında yer alıyor. Lebeniye, beyran aşı ve alaca çorbaları ise her öğüne lezzet katıyor.

Gaziantep’te Kahvaltı Nerede Yapılır?

Gaziantep’te Kahvaltı Nerede Yapılır?

Gaziantep’te araba kiralamak şehri keşfetmek için atılması gereken ilk adım. Böylece standart ulaşım araçları ile keşfedilmesi imkansız yerlere dahi kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Aynı avantaj güne muhteşem bir kahvaltı ile başlama noktasında da yaşanıyor çünkü Gaziantep’te muhteşem kahvaltıların sunulduğu birçok farklı mekân bulunuyor! Gaziantep’te kahvaltı seçenekleri arasında yöresel lezzetler de alışkın olduğumuz serpme kahvaltılar da var. Bu nedenle güne nasıl başlamak istediğiniz tamamen tercihlerinize kalıyor.

Gaziantep’te Öğle Yemeği Nerede Yenir?

Gaziantep’te araba kiralamak sadece şehrin çevresini değil, merkezdeki lezzet duraklarını da keşfetmenizi kolaylaştırıyor. Şehirde gidilecek gerçekten çok yer var. Kebap çeşitlerini tüm ihtişamıyla sunan Gaziantep restoranları mutlaka rotanıza eklemeniz gereken duraklardan. Yöresel lezzetlerin sunulduğu restoranlar kadar Türk mutfağının seçkin lezzetlerine erişebileceğiniz adresler de bulunuyor. Şehir merkezinde ya da çevresinde mistik atmosferiyle kalbinizi fethedecek destinasyonlarda keyifli bir yemek yemeniz işten bile olmayacak!

Gaziantep Gezilecek Yerler

Gaziantep Gezilecek Yerler

Roma İmparatorluğu’nun büyüleyici kenti Zeugma’nın mozaiklerinin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep gezi rotanızda mutlaka yer almalı. Gaziantep Kalesi ve şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Yesemek Açık Hava Müzesi’ni gördükten sonra Gaziantep’i tam anlamıyla keşfetmiş sayılırsınız.
 
Yesemek’e 32 kilometre uzaklıktaki Zincirli Höyük de İslahiye civarındaki görülmeye değer yerlerden biri. Geç Hitit Dönemi’ne ait kalıntıların sergilendiği Zincirli Höyük, etkileyici kitabeleriyle öne çıkan eşsiz bir yer.
 
Gaziantep’e yaklaşık 70 kilometre mesafedeki Rum Kale görülecek yerler listenizde yer almayı kesinlikle hak ediyor. Merimen Suyu’nun Fırat Nehri ile kesiştiği noktada, dik kayaların üzerinde bulunan kale hakkında bilinen birçok efsane var. Hz. İsa’nın havarilerinden Jhonnes’in, İncil’i burada çoğaltmış olması, bu efsanelerin en ünlüsü.
 
Rum Kale’nin hemen karşısındaki Halfeti de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Şanlıurfa’nın sınırları içinde bulunan Halfeti’ye kaleden teknelerle geçebilirsiniz. Eğer Rum Kale’yi ziyaret etmeyecekseniz, Halfeti’ye Gaziantep şehir merkezinden arabayla yaklaşık 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Mezopotamya’nın en huzurlu destinasyonlardan biri olan Halfeti, efsanevi siyah gülün de memleketi. Urfa’ya bağlı olmasına rağmen, Gaziantep’e yakınlığı nedeniyle şehrin bir parçası haline gelmiş olan bölge, hatıralarınızın başköşesine kurulacak güzellikte.

Gaziantep Tarihi Yerleri

Gaziantep Tarihi Yerleri

Bir açık hava müzesini andıran tarihi Bey Mahallesi, Gaziantep Etnografya Müzesi, Gaziantep Atatürk Müzesi ve Gaziantep Oyuncak Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Osmanlı’nın 16. yüzyılını yansıtan Bakırcılar Çarşısı ve rengârenk Almacı Pazarı da Gaziantep’i keşfetmek için atlamamanız gereken yerlerden.

Doğayla Buluşmak İçin Nereye Gitmeli?

Dülükbaba Tabiat Parkı ve Botanik Bahçesi’ne… Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi de sevimli sakinleriyle eğlenceli bir deneyim vadediyor.

Gaziantep’te Gece Hayatı

Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapan Gaziantep gece hayatı ile de beklentilerinizi yerine getirecek bir deneyim sunuyor. Farklı türdeki müzik dinletileriyle her yaştan kişiye kapılarını açan mekanlar günün yorgunluğunu eğlence ile noktalamayı mümkün kılıyor.

Gaziantep Oto Kiralama

Budget Gaziantep ofisinden araba kiralayarak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Gaziantep’te araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Gaziantep Araç Kiralama Ofisi
Adres: İncili Pınar Mah. Prof. Muammer Aksoy Bulvarı Kalyon İş Merkezi K: Zemin D: 7 Şehitkamil
Ofis Sabit No: 0342-582-11-41
Ofis Cep No: 0543-232-29-90
www.budget.com.tr
 
Adresler
 
Zeugma Mozaik Müzesi: Mithatpaşa Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı Şehitkamil / Gaziantep
Gaziantep Kalesi: Seferpaşa / Şahinbey / Gaziantep
Bakırcılar Çarşısı: Boyacı Mah. Bakırcılar Çarşısı Eskici Çarşısı Sok. Şahinbey / Gaziantep
Almacı Çarşısı: Alleben Ali Fuat Cebesoy Bulvarı Çınar Apt. No: 58 Şehitkamil / Gaziantep
Dülükbaba Tabiat Parkı: Dülük Mevkii Gaziantep
Botanik Bahçesi: Gazi Mah. Zübeyde Hanım Bulvarı Şehitkamil / Gaziantep
Gaziantep Hayvanat Bahçesi: Burç Ormanı içi Şahinbey / Gaziantep