Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Kayseri'ye Yola Çık

Kayseri'ye Yola Çık

Kayseri, Doğu’nun köklü gelenekleri ve tarihiyle yoğrulmuş olsa da yüzünü Batı’ya çevirmiş bir şehirdir. Tarihi konakların ve camilerin arasından yükselen gökdelenler kente dair çok şey söylüyor. Kayserililer, şehirlerinde keyifli vakit geçireceğinizden eminler. “Kayseri’de ne yenir?”, “Kayseri’nin tarihi yerleri nerelerdir?” gibi sorularımıza verdikleri yanıtlarla gezinizi planlamadan önce yapmanızı önerdikleri ilk şey bir araç kiralamak. Kayseri’de kiralama adımını attıktan sonra hiç şüphesiz şehri keşfetmek daha zevkli hale gelecek.

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri mutfağının gözbebeği mantıdır. Küçüldükçe lezzetinin arttığına inanılan mantı, Türkiye’nin dört bir köşesinde şehrin adıyla anılır. Mantının arkasından pastırma gelir. Çemenle tatlandırılan ve zahmetli bir işlemden geçerek hazırlanan pastırmayla yapılan mantı, Kayseri’yle ilgili en heyecan verici şeylerden biri olabilir.

Türk ve Osmanlı yemeklerinden oluşan Kayseri mutfağında denemeniz gereken birçok emsalsiz lezzet bulunuyor. En çok beğenilen Kayseri yöresel lezzetleri arasında Kayseri tiridi, örgülü pilav, çiriş yemeği, cıvıklı, sucuklu köfte, yağlama, kurşun aşı, pöç kebabı, ayvalı tahinli yaprak sarması, tepsi mantısı, yağ mantısı ve Gilaburu suyu gibi harikalar yer alıyor.

Kayseri’de Kahvaltı Nerede Yapılır?

Kayseri’de Kahvaltı Nerede Yapılır?

Kayseri kahvaltı seçenekleri ile mekân arayışında olanların karar vermesi en zor şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. Bölgenin zengin mutfağından eşsiz lezzetlerin tadılabileceği kahvaltı yerlerinin yanı sıra serpme kahvaltıları ile büyüleyici bir deneyim sunan lokasyonlar da yoğun talep görüyor. Kayseri merkezinde ya da çevre ilçelerde keşfedilmeyi bekleyen ve her biri ayrı bir lezzet yolculuğuna çıkarmayı vadeden mekanlar arasından seçim yaparken güne nasıl başlamak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor.

Kayseri’de Yemek Nerede yenir?

Kayseri’de Yemek Nerede yenir?

Kayseri’de yemek yemek istiyorsanız birçok farklı seçenek arasında karar vermelisiniz. Öncelikle bu muhteşem şehirde hangi muhteşem lezzeti denemek istediğinizi belirlemelisiniz. Sonrası ise bir nebze kolaylaşıyor. Kayseri’ye yolunuz düştüğünde ilk ve haklı olarak aklınıza o ünlü mantıdan tatmak gelecek. Oldukça şanslısınız, çünkü şehirde efsane mantıları ile tanınan birçok restoran bulunuyor.

Kayseri mutfağını mantı ile sınırlamak çok doğru bir yaklaşım değil, şehirde kırmızı et severlere masalsı bir serüven yaşatmak için faaliyet gösteren çeşitli işletmeler de bulunuyor.

Ev yemeklerinden vazgeçemiyorsanız ve Kayseri yöresel yemeklerini tatmak istiyorsanız bu isteğinize de kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayan Kayseri restoranları arasından seçim yapabilirsiniz.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Soğanlı Vadisi, Kapadokya Vadisi’nin bir parçası. Depremlerle bugünkü şeklini alan bölge, Roma Dönemi’nde yerleşim yeri haline gelmiş. Romalıların vadide inşa ettiği 200 kadar kiliseden günümüze yaklaşık 50’si ulaşmış. Ancak sadece sekizi ziyaret edilebiliyor. En iyi korunmuş kilise olan Karabaş’taki resimler ve freskler oldukça etkileyici. Kapadokya Vadisi’nin uzantısı olan Soğanlı, kendine has havasıyla Kayserililerin mutlaka görmenizi önerdiği yerlerin başında geliyor.
 
Soğanlı Vadisi’ne kadar gitmişken, yaklaşık 35 kilometre doğuda yer alan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı da görmelisiniz. Yaklaşık 300 kuş ve 400 bitki türüne ev sahipliği yapan parkta şehrin doğasını yakından tanıyabilirsiniz.

Parka yaklaşık 34 kilometre uzaklıktaki Derebağ Şelalesi’nin berrak suları ve mağaraları da kesinlikle görülmeye değer.

Şimdi ise sırada efsanevi Erciyes var; Erciyes’i görmeden Kayseri’yi tam anlamıyla görmüş sayılmazsınız. Özellikle kış aylarında nefes kesen bir görünüme kavuşan dağda kayak yapabilir ve panoramik manzarasını seyredebilirsiniz. Dağın yaz aylarında piknik alanına dönüşen yaylası da sıcak havalar için serin bir alternatif.

Kayseri’nin Tarihi Yerleri

Kayseri’nin Tarihi Yerleri

Kayseri, geçmişte birçok medeniyetin silinmez izler bıraktığı bir şehir. Kayserililere göre bu zengin tarihi keşfetmek için 26 kilometre uzaklıktaki Ağırnas’a gitmek şart. Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas, Türklerden önce burada yaşayan Ermenilere ait kiliseleriyle ve yeraltı şehriyle bilinen, özel bir yer. Mimar Sinan’ın doğduğu evi de gezebileceğiniz Ağırnas’ın ardından 20 kilometre batısındaki Kaniş antik kentine gitmek keyifli olabilir. MÖ 2000’lerde Hititlerin Anadolu’da kurduğu ilk şehirlerden biri olan Kaniş’te tarih yolculuğuna devam edebilirsiniz.
 
Mimar Sinan’ın 16. yüzyılda yaptığı Kurşunlu Cami, Bizanslılara ait Kayseri Kalesi, müze olarak hizmet veren tarihi Ahi Evran Zaviyesi ve Mimar Sinan Müzesi de kent merkezinde görülmeye değer tarihi yapılardan birkaçı.

Kayseri’de Gece Hayatı

Kayseri çok hareketli gece hayatına sahip illerden biri değil, genellikle keyifli bir akşam yemeyi ve sonrasında müzik dinletisi olan mekânlar bölge halkı tarafından tercih ediliyor. Bu rutin için ise tercih edilebilecek çeşitli alternatifler var, son karar size kalıyor.

Kayseri Oto Kiralama

Budget Kayseri ofisinden araba kiralayarak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Kayseri’de araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Kayseri Araç Kiralama Ofisleri
Merkez Ofis
Adres: Gevher Nesibe Mah. Salih Avgun Paşa Cad. Fazıloğlu Apt. No: 7/C
Telefon: (0352) 231 7633
Kayseri Havalimanı Ofisi
Adres: Erkilet Kayseri Havalimanı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı
Telefon: (0352) 338 3868
www.budget.com.tr
 
Adresler
 
Soğanlı Vadisi: Soğanlı Yeşilhisar Kayseri
Sultan Sazlığı Milli Parkı: Yeşilhisar Kayseri
Derebağ Şelalesi: Derebağ Mah. Yahyalı Kayseri
Erciyes Dağı: Hacılar Kayseri
Ağırnas: Ağırnas Kayseri
Kurşunlu Cami: Park Bulvarı Kayseri
Kayseri Kalesi: Cumhuriyet Melikgazi Kayseri
Ahi Evran Esnaf ve Sanatkârlar Müzesi: Tacettin Veli Mah. Seyyid Burhaneddin Bulvarı Yan Yol Melikgazi / Kayseri
Kayseri Kent ve Mimar Sinan Müzesi: Zümrüt Mah. Kocasinan Kayseri