Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Kuşadası'na Yola Çık

Kuşadası'na Yola Çık

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak için Ege’ye kaçmak, sakin birkaç gün geçirmek herkesin hayali. Öyle görünüyor ki bu hayali gerçeğe dönüştürebilen şanslı kişilerdensiniz. Kuşadası araç kiralama, bölgeyi keşfetmeye başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey. Çünkü bu sahil beldesinin farklı noktalarında keşfedilmeyi bekleyen birçok saklı güzellik sizi bekliyor. “Kuşadası’nın gezilecek yerleri nereler?”, “Kuşadası’nda ne yenir?”, “Hangi plajları tercih etmeli?” gibi en çok merak edilen soruları Kuşadası’nda yaşayanlara sorduk ve önerilerini sizin için derledik.

Kuşadası’nda Ne Yenir?

Ege’ye kıyısı olan bir yerdeyseniz bu soruya hep aynı yanıtı alırsınız: Ege otları ve balık. Kuşadası’nda da durum değişmiyor; akla önce çipura, barbun ve levrek geliyor. Kırmızı et, özellikle de kuzu eti seviyorsanız Kuşadalılara kulak verin ve Aydın güvecini mutlaka deneyin. İncir telemesi de tadına bakılacak lezzetler listenizin tatlı bölümünde mutlaka bulunsun.

Zeytinyağının cömertçe kullanıldığı Kuşadası mutfağında denemeniz gereken lezzetler az önce saydıklarımızla da sınırlı değil. Ispanaklı gözleme, kabak çiçeği dolması, semizotu yemeği, kulaklı çorba, Girit usulü Hanya böreği ve ekmek dolması da eminiz ki lezzetiyle sizi şaşırtacaktır.

Kuşadası’nda Kahvaltı Nerede Yapılır?

Kuşadası’nda Kahvaltı Nerede Yapılır?

Ege Bölgesi’ndeki birçok ilçede olduğu gibi Kuşadası’nda da kahvaltı yapmak tam bir şölene dönüşüyor. Organik kahvaltılar lezzetiyle baş döndürürken serpme kahvaltıların tadına doyum olmuyor. Alternatif olarak Aydın’a özgü tostların ve taze otlarla lezzetlenen gözlemelerin tadına varılabilecek kahvaltı mekanlarının da bulunduğunun bilinmesi gerekiyor. Kısaca canınız güne hangi lezzetle başlamak istiyorsa Kuşadası kahvaltı mekanları beklentilerinizi karşılayacak bir tat ve hizmet sunuyor.

Kuşadası’nda Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Kuşadası’nda Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Kuşadası, yaz ayları çoğunlukla olsa da yıl boyu yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bir ilçedir. Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinden ziyaretçi çektiği için de sunduğu lezzet çeşitliliği sınırsızdır denebilir. Bu nedenle “Kuşadası’nda öğle ve akşam yemeği nerede yenir?” sorusuna birçok farklı yanıt vermek mümkündür.

Yemek yerken alkollü içeceklerin size eşlik etmesini isterseniz Kuşadası merkezine yakın, liman çevresindeki balık restoranlarını tercih edebilirsiniz. Bölgedeki balık restoranları haricinde kırmızı et yiyebileceğiniz alternatifler de bulabilirsiniz. Eğer daha mütevazı bir yemek tercihiniz olacaksa bölgedeki küçük pidecileri denemenizi öneriyoruz, Aydın pidesinin çok güzel örneklerini de ilçede bulabilirsiniz.

Kuşadası Gezilecek Yerler

Kuşadası Gezilecek Yerler

Merkeze uzaklığı yaklaşık 50 km olan Dilek Yarımadası, Kuşadası’ndaki gezinizin ilk durağı olmalı. Milli Park olan bu geniş alan, bölgenin köklü tarihine yakından bakma imkânı sunan bir açık hava müzesine benziyor. Parkta Aydın’ın kültürel mirasının önemli parçaları olan Aya Yorgi ve Haigos Antonios manastırlarını, Thebai ve Panionion antik kentlerini görebilirsiniz. 800’den fazla bitki ve onlarca hayvan türüne ev sahipliği yapan parkın kumsalları da harika. Deniz keyfi için Zeus Mağarası’nın kumsalını tercih edebilirsiniz. Zeus Mağarası demişken bu doğa harikası ile ilgili de kısa bir bilgi vermek isteriz. Milli Park’a varmadan yaklaşık 500 metre geride olan bu doğa harikası sodalı suya sahip. Mağaranın girişi oldukça kayalık ve suyu buz gibi olsa da yaz aylarında bu berrak suya girmek büyük bir keyfe dönüşebiliyor. Ancak dikkatli olunmasında fayda var, su oldukça derin ve sodalı olduğu için yüzeyinde kalmak da oldukça güçleşebiliyor.
 
Alternatif olarak Dilek Yarımadası’na yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Didim’in koylarını keşfedebilir, Bafa Gölü ve çevresinde doğayla buluşabilirsiniz. Zamanı olanlara Kuşadası’nın İzmir’e yaklaşık 100, Çeşme’ye de 160 kilometre uzaklıkta olduğunu hatırlatalım.
 
Merkezde kalmak istiyorsanız, Kuşadası’nın sembolü olan ve enfes bir manzara sunan Güvercinada’yı mutlaka görmelisiniz. Burada denize girebilir ve günbatımını izleyebilirsiniz. Güvercinada’nın karşısındaki Yılancı Burnu ve Kadınlar Plajı da denizin keyfini çıkaracağınız iki nokta olarak göze çarpıyor.

Kuşadası Tarihi Yerleri

Kuşadası Tarihi Yerleri

Dilek Yarımadası’nda birçok antik kenti ve yapıyı görmüş olsanız da Kuşadası’nın tarihi yerleri bunlarla sınırlı değil. Milet merkeze 77 kilometre, Priene 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Mimarisiyle göz dolduran Kurşunlu Manastırı’nın merkeze uzaklığıysa sadece 20 kilometre. 600 metre yükseklikteki yapıyı gördükten sonra muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
 
Kervansaray, Kaleiçi Camii, şehir surları ve Kasım Yaman Parkı’ndaki tarihi eserlerse merkezi sizin için daha keyifli hale getirecek.

Kuşadası Gece Hayatı

“Kuşadası’nda gece hayatı” ile başlayan her cümle akıllara Kaleiçi’ni getiriyor. Az önce de belirttiğimiz gibi dünya çapında önemli bir turizm merkezi olduğu için Kuşadası’nda gece hayatının fazlasıyla renkli olduğu ve çevredeki tatil beldelerinde oturanların dahi ilçeye eğlenmek için geldiği biliniyor.

Kuşadası Oto Kiralama

Budget ofisinden araba kiralayarak Kuşadası’nı keyifle keşfedebilirsiniz. Kuşadası’nda araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Kuşadası Araç Kiralama Ofisi

Adres: Türkmen Mah. Atatürk Bulvarı No: 16 Kuşadası Aydın

Telefon: (0256) 6125805
www.budget.com.tr
 
Adresler
Milet Antik Kenti: Balat Köyü Aydın
Priene: Söke Aydın
Kervansaray: Atatürk Bulvarı Emniyet Müdürlüğü yanı Kuşadası
Kaleiçi Camisi: Camikebir Mah. Yedi Eylül Sok. No: 8 Kuşadası
Kasım Yaman Parkı: Kuşadası Merkez