Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Mardin'e Yola Çık

Mardin'e Yola Çık

Mardin’i tam anlamıyla keşfetmek için en az birkaç güne ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım. Doğu Anadolu’nun en gizemli kentlerinden biri olan Mardin’in her köşesi çok özel. Bu nedenle şehri keşfedebilmek için en pratik yol bir araba kiralamak. Mardin araç kiralama işleminin ardından şehirdeki gezinizi planlamak için çeşitli ipuçlarına ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Bu noktada yerel halkın “Mardin’de nerede yenir?” ve “Mardin’in tarihi yerleri içinde hangileri mutlaka görülmeli?” gibi sorulara verdikleri yanıtlar işinizi kolaylaştıracak.

Mardin’de Ne Yenir?

Mardin sahip olduğu benzersiz görünümün yanı sıra yöresel lezzetleri ile de büyüleyici bir etki yaratmayı başarıyor. Mardin’in mutlaka denenmesi gereken lezzetleri bulunuyor ve bunların başında da Kibbe adı ile bilinen işkembe dolması, Mardin usulü içli köfte, ikbebet, soğan kebabı ve dillere destan kaburga dolması yer alıyor. Her biri ayrı bir kültür barındıran bu lezzetler haricinde kuzu kol ile hazırlanan Dobo, kuzu eti ve çağla bademin muhteşem uyumunu yansıtan Firkiye, kiliçe, ve sembusek yer alıyor. Yöresel lezzetlerinde dahi dikkat çekici bir çeşitlilik barındıran Mardin gezinizde sizi zorlu karar süreçleri bekliyor.

Mardin’de Kahvaltı Nerede Yapılır?

Mardin’de Kahvaltı Nerede Yapılır?

Mardin’de otantik atmosferi ile hem gözünüze hem de lezzetleri ile kalbinize hitap edecek birçok farklı kahvaltı mekânı bulunuyor. Mardin’in yöresel lezzetlerine ek olarak doğal ürünlerle şenlenen serpme kahvaltıların sunulduğu Mardin kahvaltı mekanları hem şehir merkezinde hem de şehrin yöresinde bulunuyor. Mardin’de kiralık araç hizmeti alacağınız için size düşen tek şey rotanızı belirlemek için zorlu bir karar vermek oluyor.

Mardin’de Yemek Nerede Yenir?

Mardin’de Yemek Nerede Yenir?

Mardin’de kahvaltılar kadar öğle ve akşam yemekleri de tabiri caizse şölene dönüşüyor. Başrolünde kırmızı etin bulunduğu Mardin mutfağının tadına varmak için tercih edebileceğiniz birçok farklı restoran bulunuyor. Bu restoranlarda Mardin’in yöresel yemekleri en lezzetli halleri ile sunulurken atmosferleri de unutulmayacak bir deneyim yaşanmasını sağlıyor.

Mardin Görülecek Yerler

Mardin Görülecek Yerler

Mardinlilere göre şehri en doğru tanıyabileceğiniz yerlerden biri olan Midyat gezinizin ilk durağı olmalı. Kent merkezine yaklaşık 124 kilometre uzaklıktaki ilçe, dillerin ve dinlerin buluşma noktası olarak tanımlanan mistik bir yer olma özelliği taşıyor. İslam, Hristiyan ve Ezidi inançlarının bir arada yaşadığı bölgede sohbetler Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice yapılıyor.
 
Midyat’ta göreceğiniz yapıların en önemlilerinden biri olan Mor Gabriel Manastırı, bölgeyi keşfetmeye başlamak için en doğru nokta. Günümüzde varlığını sürdüren en eski Süryani Ortodoks manastırı olan Mor Gabriel aynı zamanda Süryanilerin anayurdu kabul edilen Turabdin Platosu’nun da kalbinde bulunuyor.
 
Midyat merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Mor Gabriel’in ardından platonun eşsiz doğasını keşfetmekten büyük keyif alabilirsiniz. Daha sonra 44 kilometre uzaklıktaki İzozoel Kilisesi’ne gidebilirsiniz. 6. yüzyılda inşa edildiği düşünülen kilise, Doğu taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.
 
Kapadokya’yı andıran taş evleriyle bilinen Zaz Köyü de Mardinlilerin görmenizi tavsiye ettiği yerlerden biri. Eski bir Süryani yerleşimi olan Zaz, Akdeniz ikliminin hâkim olduğu ilginç bir bölge.

Mardin Tarihi Yerler

Mardin Tarihi Yerler

Mardinlilere göre merkeze 55 kilometre uzaklıktaki Mor Behnam Kırklar Kilisesi, görülecek yerler listenizin en başında olmalı. 6. yüzyılda inşa edilen Süryani kilisesi taş işçiliğindeki ustalık nedeniyle görülmeyi hak ediyor.
 
Süryani cemaatinin dini merkezi olan Deyrülzafaran Manastırı 4. yüzyılda inşa edilmiş. 52 Süryani patriğinin mezarının bulunduğu bu eşsiz manastır, Mezopotamya’nın bilinen en eski yapılarından biri.
 
Müslümanlara ait birçok cami ve medrese de kentin kültürel dokusunu oluşturuyor. Hz. Muhammed’in ayak izinin sergilendiği Hatuniye Medresesi, ilginç bir efsanesi olan Kasımiye Medresesi ve 14. yüzyılda yapılan Zinciriye Medresesi bunlardan birkaçı.

Mardin Gece Hayatı

Mardin Gece Hayatı

Mardin medeniyetlerin buluşma noktasında yer alan eşsiz bir yer, gece hayatı da aynı şekilde çeşitleniyor. Farklı kültürlerin yakından tanınabileceği mekânlarda geceleri hem farklı hem de eşsiz bir eğlencenin kapıları aralanıyor.

Mardin Oto Kiralama

Budget Mardin ofisinden araba kiralamak şehri keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Mardin araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Adresler

Deyrülzafaran Manastırı: Eskikale Yolu üzeri Mardin
Mor Gabriel Manastırı: P.K. 4 Midyat Mardin
İzozoel Kilisesi: Altıntaş Köyü Mardin
Hatuniye Medresesi: Gül Mah. Artuklu Mardin
Zinciriye Medresesi: Medrese Mah. 1. Cad. Merkez Mardin
Mor Behnam Kırklar Kilisesi: Şar Mahallesi Mardin.
Kasımiye Medresesi: Cumhuriyet Mah. Mardin.