Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Yalova'ya Yola Çık

Yalova'ya Yola Çık

Yalova, doğal güzellikleri ve şifalı kaplıcalarıyla ilgi gören sevimli bir şehir. Şehri daha yakından tanımanın en kolay yolu ise kuşkusuz bir araç kiralamak. Keyifli bir tatilin ilk adımı olan Yalova’da araç kiralama işleminizden sonra Yalova halkından aldığımız ipuçlarıyla şehri keşfetmeye başlayabilirsiniz. “Yalova’da gezilecek yerler nerelerdir?” ve “Yalova’da ne yenir?” gibi sorulara aldığımız yanıtların işinizi kolaylaştıracağına eminiz.

Yalova’da Ne Yenir?

Asma yaprağı, mısır unu ve yoğurtla hazırlanan yaprak pidesi ve çıtır çıtır hamurla kuzu etini buluşturan milföylü Yalova kebabı akla ilk gelen seçenekler. Mantar ve biftekle hazırlanan termal sarma da oldukça iştah açıcı bir alternatif. Yalovalılar meşhur Yalova sütlüsünü ya da termal tatlısını da mutlaka tatmanızı tavsiye ediyor.

Tabii bu saydıklarımız haricinde de Yalova’ya özgü lezzetlerden bahsetmek mümkün. Mısır ununun başrolde olduğu kaçamak, et yemekleri sevenlerin karşı koyamayacağı böğür, tavuklu mantı, lahana ve kıymanın uyumunu yansıtan pavli ve ekşili köfteli bamya yemeği gibi lezzetler de şehrin geniş lezzet skalasına vurgu yapıyor.

Yalova’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Yalova’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Yalova kahvaltı mekanları ile de güne muhteşem bir başlangıç yapmanızı sağlıyor. Şehirde yöresel lezzetlerin şenlendirdiği kahvaltılar kadar açık büfe konseptinde sunulan alternatiflere de erişmek mümkün. Yalova araç kiralama hizmeti aldığınız takdirde Yalova’nın en lezzetli kahvaltı seçeneklerine erişebilir; doğal ürünlerin keyfine varabilirsiniz.

Yalova’da Yemek Nerede Yenir?

Salata, manda yoğurdu, acılı ezme ve yöresel lezzetler dahil olmak üzere Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini size sunan birçok Yalova restoranına rastlamanız mümkündür. Kuzu tandırı, bölgedeki leziz zeytinyağlılar ve eşsiz tatlılar da bu mekanlarda sizi bekliyor olacak. Öğle ve akşam yemekleriniz için doğru tercihleri yapıp rotanızı doğru belirlediğinizde Yalova geziniz tam bir lezzet şölenine dönüşebiliyor.

Yalova Gezilecek Yerler

Yalova Gezilecek Yerler

Deniz kıyısında sakin bir ilçe olan ve merkeze 53 kilometre uzaklıkta yer alan Armutlu’nun görülmeye değer pek çok noktası var. Osmanlı döneminden günümüze ulaşmış Hacı Ali Paşa Cami ve Osmanlı Hamamı, Yalovalıların Armutlu’da mutlaka görmenizi önerdiği yapılardan. Fıstıklı Köyü’ndeyse sessiz kumsallarda denizin keyfini çıkarabilir ya da kaplıcalarda stresten arınabilirsiniz. Dememiz o ki; huzurlu ve sakin bir günün keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Yeşilin ve suyun dinlendirici etkisi için rotanızı Termal’e çevirmelisiniz. Şehir merkezine 22 kilometre mesafede bulunan Üvezpınar köyünde piknik ve yürüyüş yapabilir, köye 8 kilometre uzaklıktaki Sudüşen Şelalesi’nin eşsiz güzelliğini yakından görebilirsiniz.

Yalova Tarihi Yerleri

Yalova Tarihi Yerleri

1929’da Yalova’yı ziyarete gelen Atatürk, Millet Çiftliği’nde heybetli bir çınar ağacı görür ve burada bir köşk yapılmasını emreder. Köşkün inşası sırasında görevliler, çatıya ve duvarlara zarar vereceği gerekçesiyle çınar ağacının bir dalını kesmek isterler. Bunun üzerine Atatürk dalın kesilmesini değil, köşkün raylar üzerinden kaydırılması gerektiğini söyler. Yürüyen Köşk ve yanı başındaki çınar ağacı bu hikâyeyle şehrin iki sembolü haline gelir. Yalova’nın tarihinde en büyük rol sahibi olan yapı hiç kuşkusuz Yürüyen Köşk’tür ve rotanızda mutlaka olması gereken bir yerdir.

Şehir merkezine 8,5 kilometre uzaklıkta yer alan Çiftlikköy, tarihin önemli tanıklarından biri olan Kara Kilise’ye ev sahipliği yapıyor. Roma döneminden günümüze ulaşan yapı MS 6. yüzyılda hamam olarak inşa edilmiş ve Bizans döneminde kilise olarak kullanılmaya başlanmış. Şimdi ise ziyaretçilerini bekliyor.

Yalova Gece Hayatı

Yalova Gece Hayatı

Yalova, gece hayatı bakımından pek çok seçenek sunuyor. Deniz manzarası ve canlı müzik eşliğinde içeceklerinizi yudumlamak isterseniz bu isteğinize yanıt veren çeşitli mekânlar bulunuyor. Üstelik farklı müzik dinletileriyle keyfinizi artıracak seçenekler de sizi bekliyor. Eğer Yalova gece hayatından beklediğinizi bulamıyorsanız, şehre oldukça yakın olan İstanbul Anadolu Yakası’ndaki mekanları da deneme lüksüne sahip olabilirsiniz.

Yalova Oto Kiralama

Budget Yalova ofisinden araba kiralamak şehri daha kolay ve keyifle keşfetmek için en doğru adım. Yalova’da araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Budget Yalova Araç Kiralama Ofisi
Adres: Bahçeli Evler Mah. Fatih Cad. Zambak Sok. No: 2/B Yalova
Telefon: (0226) 811 4722
www.budget.com.tr

Adresler
Osmanlı Hamamı: Armutlu Yalova
Sudüşen Şelalesi: Termal Yalova
Yürüyen Köşk: İsmet Paşa Mah. İsmet Paşa Sahil Yürüyüş Yolu Yalova
Kara Kilise: Çiftlikköy Yalova