Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Budget ile araç kiralama deneyimi parmaklarınızın ucunda!

Sen de yollarda özgürlüğü ve konforu bir arada arıyorsan, Budget’la yola çık. Budget uygulamasını indir, Türkiye'nin 33 şehir ofisleri, 23 havalimanı ofisleri ve Budget İstediğin Yerde ofislerinden hemen rezervasyonunu yap!

App Store
tarihi köprüler

Hikayesiyle İlgi Çeken Tarihi Köprüleri Keşfet

Tüm coğrafyalarda nehirleri, vadileri ve boğazları birbirine bağlayan köprüler, sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmamış aynı zamanda medeniyetlerin en değerli yapılarından biri olmuştur.

Bu sebeple köprüler, tarihin her döneminde hikayelere konu olmuş veya önemli roller almıştır. Gerek mimari özelliklerini, gerekse dönemin hikayesini bizlere ayakta kalabildikleri sürece aktarmaya devam ederler.

Ülkemizde de hikâyesiyle dikkat çeken onlarca köprü bulunur. Birlikte keşfetmeye ne dersin?

Taşköprü– Adana

Dünyanın kullanılabilir durumdaki en eski köprülerinden biri olan Taşköprü, 1700 yıl önce Roma İmparatorluğu döneminde askeri ulaşım ve ticari yol ağını sağlamak adına İmparator Hadrianus tarafından Auxentios isimli bir mimara yaptırılır. Günümüzde halen aktif olarak kullanılan 11.4 metre genişliğinde ve 310 metre uzunluğundaki köprü Roma İmparatoru I. Justinianus döneminde ve Osmanlı döneminde olmak üzere iki kez onarılmıştır. Seyhan ve Yüreğir ilçelerini bağlayan Taşköprü, 2007 yılından beri araç trafiğine kapalı olsa da yürüyüş yapmak isteyenleri ağırlamaya devam ediyor.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü– İstanbul

Büyükçekmece ilçesinin sembolü olan köprü, Kanuni Sultan Süleyman’ın 1566 yılında Zigetvar Seferi’ne çıkarken verdiği emirle Mimar Sinan tarafından yapılmaya başlanmış.

4 ayrı bölümden ve 28 kemerden oluşan bu eser, 1567 yılında padişahın ölümünden sonra tamamlanır. Yapımında 40 bin metreküp taş kullanıldığı bilinen Kanuni Sultan Süleyman köprüsü, 1915 yılında Çanakkale Savaşı sırasında İngiliz askerleri tarafından havaya uçurulmak istense de Osmanlı devriyeleri tarafından korunarak günümüze kadar gelmiş.

Yalnızca yaya trafiğine açık olan köprünün yakınlarında Kurşunlu Han, Sokullu Mehmet Paşa Camii ve I. Süleyman Çeşmesi gibi tarihi mekanlar da bulunuyor.

Tarihi Aspendos Köprüsü- Antalya

Alaeddin Keykubad Köprüsü, Belkıs Köprüsü ve Eski Köprü gibi isimlerle de anılan Aspendos Köprüsü MS 4. Yüzyıl’da Romalılar tarafından yapılmış. O dönemdeki depremler sonucu yıkılan köprü Selçuklular tarafından yıkılan eski köprünün ve Aspendos Antik Şehri’nin kalıntıları kullanılarak yeniden inşa edilmiş ve bu şekilde günümüze kadar ulaşmıştır.

Çobandede Köprüsü- Erzurum

Tarihi İpek Yolu üzerinde İlhanlı Veziri Salduzlu Emir Çoban Noyin tarafından 1298 yılında yaptırılan köprü, Karga Pazarı ve Aras nehirlerinin bileştiği yerde bulunur. 128 metre uzunluğunda ve 8,5 metre genişliğindeki köprü İlhanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtır. Yapımında üç renkli; siyah, kırmızı ve gri kesme taşlar kullanılan ve batmasını engelleme için ayaklarına ardıç ağaçları döşenen Çobandere Köprüsü, en son 2011 yılında restore edilmiştir.

Ülkemizin birçok noktasında birçok tarihi olaya tanıklık etmiş köprülere Budget ayrıcalığıyla dakikalar içinde araç kiralayarak ulaşabilirsin. Türkiye’nin her köşesindeki tarihi köprülere doğru yolculuğa çıkmak ve Budget konforuna ulaşmak için Budget Mobil uygulaması ve internet sitemizden araç kiralama hizmetine ulaşabilirsin..