Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Antalya'ya Yola Çık

Antalya'ya Yola Çık

Antalya; şelaleleri, gizemli mağaraları, harika plajları ve büyülü antik kentleriyle bilinen çok özel bir destinasyon. “Antalya’da ne yenir?”, “Antalya’nın tarihi yerleri nereler?” ve “Hangi Antalya plajlarının ziyaret edilmesi gerekir?” gibi en çok merak edilen soruları bu şehri en iyi bilenlere; Antalyalılara sorduk ve önerilerini aldık. Aldığımız önerilerin çeşitliliği sonucunda da Antalya’nın eşsiz mekânlarını gezmek ve doyasıya eğlenmek için yapılması gereken ilk şeyin araç kiralama işlemi yapmak olduğu konusunda hem fikir kaldık. Antalya Araç kiralama işlemini Budget Antalya araç kiralama ofisinden kolaylıkla yapabilir Antalya araç kiralama işleminizin ardından bu önerileri değerlendirerek gezi rotanızı planlayabilirsiniz.

Antalya’da Ne Yenir?

Antalya’da Ne Yenir?

Akdeniz Bölgesi’nin en gözde şehirlerinin başında gelen Antalya, zengin mutfağı ile de tabiri caizse göz kamaştırıyor. Her köşesi ayrı bir cennet olan bu şehirde meşhur serpme böreği, enfes piyaz, enginarlı Girit Kebabı, hülüklü çorba, cive yemeği, Arap kadayıfı, hibeş, laba dolması, Alanya bohçası, Finike muz tatlısı, şilofta, Toros salatası ve daha birçok yöresel lezzet keşfedilmeyi bekliyor. Elbette Akdeniz’e özgü zeytinyağlı yemekler kadar kebap çeşitlerinin de denenmesi öneriliyor!

Antalya’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Antalya’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Mavi ile yeşilin büyüleyici etkisinin hissedildiği Antalya’da her zevke ve her bütçeye uygun seçenekler sunulan kahvaltı mekanları bulunuyor. Gözlemeler, bazlamalar, serpme kahvaltılar ve daha nicesi Antalya kahvaltı mekânlarında sunuluyor. Son söz her zamanki gibi size ait, sabaha nasıl bir başlangıç yapmak istediğinize göre en uygun seçimi yapabilirsiniz.

Antalya’da Yemek Nerede Yenir?

Antalya’da Yemek Nerede Yenir?

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla muhteşem bir atmosfere sahip olan Antalya, akşam yemeklerinde de bambaşka bir keyif vadediyor. Otantik, salaş ve lüks restoranlar bakımından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip olan şehirde hem yöresel lezzetleri hem de Dünya mutfağından seçkin tatları denemek mümkün oluyor. Hemen hemen her ilçede çok tercih edilen restoranların bulunması nedeniyle akşam yemeğinizi hangi ilçede yiyeceğinize bağlı olarak seçim yapmanız öneriliyor.

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler

Şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktaki Olimpos Beydağları Millî Parkı Antalya’daki ilk duraklarınızdan biri olmalı. Park, Antalya’nın bütün güzelliklerini bir arada görme imkânı sunuyor. Phaselis ve Olympos antik kentleri; Yanartaş, Çıralı ve Adrasan plajları bu dev parkta sizi bekleyen güzelliklerden yalnızca bazıları. Doğanın kucağında bir gün geçirme fırsatı sunan park, Akdeniz’in ideal kamp alanlarından da biri olma özelliği taşıyor.

Antalya’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan Kaş ilçesi, en az bir gününüzü ayırmanız gereken çok ama çok özel bir yer. Antiphellos, Simena ve Ksantos antik kentleri, Demre’deki kaya mezarları, Kekova’daki batık kent Antalyalıların Kaş’ta görmenizi önerdiği yerler arasında yer alıyor. Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Patara da Kaş’ta görülmesi gereken güzelliklerden. Yaz aylarında kalabalık olsa da kış aylarında emsalsiz bir atmosfere bürünen Patara romantik yürüyüşlerin merkezi haline geliyor.

Gününü merkezde geçirecekler serin bir mola vermek için Konyaaltı ya da Mermerli plajlarını tercih edebilirler. Antalya merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Lara Plajı ve 45 kilometre uzaklıktaki Belek de deniz keyfi için önerilen kumsallar.

Antalya’nın Tarihi Yerleri

Antalya’nın Tarihi Yerleri

Antalya’da gezilmesi gereken tarihi yerler listenizde mutlaka olması gereken yerlerden biri, merkeze yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Side’dir. En az yarım gününüzü ayırmanızı önerdiğimiz bölge, tarihe ve mimariye ilgi duyanlar için gerçek bir hazinedir. Seleukeia Antik Kenti ve Apollon Tapınağı, Antalyalıların Side’de mutlaka görmenizi önerdiği yerlerin başında geliyor.

Side’ye 35 km uzaklıktaki Aspendos Köprüsü de görülmeye değer yerlerden biri. Ayrıca Side’ye kadar gelmişken 9 kilometre uzaklıktaki Manavgat Şelalesi’ni görmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Side’nin ardından 36 kilometre uzaklıktaki Aspendos’a uğramak da keyifli olabilir. MS 2. yüzyılda Romalıların inşa ettirdiği tiyatro, Akalar’ın MÖ 10. yüzyılda kurduğu Aspendos’un en görkemli kısmı. Bu etkileyici yapıyı görmeden Antalya’yı tam anlamıyla keşfetmiş sayılmazsınız.

Antalya’da Gece Hayatı

Antalya, sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, Akdeniz bölgesindeki en hareketli gece hayatına sahip olmasıyla da bilinir. Geceyi şehir merkezinde geçirecekseniz Antalyalıların önerisi Kaleiçi. Tarih kokan bu bölgede birçok bar bulunuyor. Antalya sadece şehir merkezi ile değil Alanya, Belek, Kemer ve sahil şeridi boyunca otelleri ile de gece hayatına yön veriyor. Yılın hemen hemen her döneminde bölge yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Antalya Araç Kiralama

Budget Antalya Havalimanı araç kiralama ofisinden Antalya araba kiralama işleminizi yapabilir, ardından şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Antalya araç kiralama işlemi yapmak için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Budget Antalya Araç Kiralama Ofisi

Adres: Antalya Havalimanı Dış Hat Terminali Gelen Yolcu Salonu
Telefon: (0242) 330 3395
www.budget.com.tr

Adresler

Olimpos Beydağları Milli Parkı: Göynük Kemer Antalya
Antiphellos Antik Kenti: Kalkan Kaş Antalya
Simena Antik Kenti: Kale Köyü Kaş Yolu Demre Antalya
Ksantos Antik Kenti: Kınık Kaş Antalya
Kekova Batık Şehir: Kekova adası Antalya
Patara Plajı: Gelemiş Köyü Kaş Antalya
Konyaaltı Plajı: Muratpaşa Antalya
Mermerli Plajı: Muratpaşa Antalya
Lara Plajı: Lara Antalya
Apollon Tapınağı: Selimiye Side
Seleukia Antin Kenti: Selimiye Side
Aspendos Köprüsü: Belkıs Serik
Manavgat Şelalesi: Y. Hisar Manavgat
Aspendos Tiyatrosu: Aspendos Ören Yeri Serik