Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Ayvalık'a Yola Çık

Ayvalık'a Yola Çık

Yaz sıcaklarında kendinizi Ege’nin serin sularına atmak ya da nostaljik sokaklarda gezinti yapmak istediğinizde, akla gelen ilk yerlerden biri de Ayvalık’tır. Bandırma’nın adacıklardan oluşan bu harika ilçesine giderken araç kiralama hizmeti almanız yolculuklarınıza fark edilir bir konfor katacaktır.  Ayvalık araç kiralama işlemini Budget Ayvalık araç kiralama ofisinden rahatça yapabilirsiniz. Ayvalık araç kiralama işlemini tamamladıktan sonra geziniz için önerdiğimiz eşsiz mekanları görmeye başlayabilirsiniz. Bu şekilde Sarımsaklı, Cunda ve Ayvalık arasındaki mesafeleri en konforlu şekilde geçebilir ve Kaz Dağları’nın mükemmel doğasında araba sürme keyfini yaşayabilirsiniz.

Ayvalık’ta Gezilecek Yerler

Ayvalık’ta Gezilecek Yerler

Ayvalık, geçmişten yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan, her köşesinde çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan; mutfağı zengin, doğası emsalsiz eşsiz lokasyonlardan biridir. Dolayısıyla Ayvalık’ta görülmesi gereken birçok yer, deneyimlenmesi gereken birçok aktivite olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Ayvalık’a yolunuz düşerse Sarımsaklı’nın upuzun kumsallarından denize girmeden, Cunda’nın sembolik yerlerinde muhteşem denizi seyretmeden, Şeytan Sofrası’nda gün batımını izlemeden bu düşler diyarından dönmemelisiniz.

Şeytan Sofrası’nda şeytanın ayak izi olduğu rivayet edilen taştan bir kalıntı vardır; bunun ötesinde ise tüm adaları tepeden görebileceğiniz harika bir manzara… Oturup çayınızı kahvenizi içebileceğiniz, yemek yiyebileceğiniz bir restoran da bulunuyor zirvede...

Cunda ise ayrıca zaman ayrılması gereken bir yer. Dar sokakları, taş evleri, meyhaneleri, gece eğlenceleri ve kahvesiyle meşhur bu şirin yerleşim yeri herkesin hafızasına yer edecek bir güzelliğe sahip. Hem keşfedilmemiş hem de çok meşhur, zıtlıkları bünyesinde barındıran bir hazine adeta!

Sarımsaklı ise Ayvalık’ta deniz tatili yapmayı planlayanlar için biçilmiş kaftan. Kolay ulaşım sağlanan uzun, geniş kumsalları ve temiz denizi sebebiyle özellikle ailelerin tercihi oluyor burası. Sahil boyunca konaklanabilecek birçok ekonomik otel bulunması da Sarımsaklı’nın tercih edilme sıklığını artırıyor.

Ayvalık’ta Ne Yenir?

Ayvalık’ta Ne Yenir?

Damla sakızlı kahve ve dondurma bu civarın en meşhur lezzetlerinden yalnızca bazılarıdır. Damla sakızından yapılmış ürünleri ile oldukça tanınan bir yer olan Ayvalık’a özgü birçok lezzet bulunduğunun unutulmaması gerekiyor. Karadut suyu, Girit leblebisi, beğendili sübye, ahtapot salatası, koruk suyu ve elbette Ayvalık tostu birçok durakta sizi bekliyor!

Ayvalık’ta Keşfedilecek Yerler

Ayvalık’ta Keşfedilecek Yerler

Ayvalık’ın sokakları, dükkanları ve sahilleri birçok kişiye göre en önce keşfedilmesi gereken yerler olmakla birlikte, tarihe ilgi duyanlar için kilise ve camiler de çok önem taşıyor. 1850’li yıllarda Agai İanni Kilisesi olarak inşa edilen Saatli Cami ve II. Dünya Savaşı yıllarında çanı yerinden çıkartılarak halkı uyarmak için kullanılan Taksiyarhis Kilisesi görmeniz gereken tarihi destinasyonlar arasında yer alıyor. Kiliseden çıkartılan bu çanın, sonraları dünyanın en büyük çanı olduğu keşfedilmiş. Bugün çan Berlin’deki Bergama Müzesi’nde sergileniyor.

Ayvalık’ın türlü takılar ve hediyelik eşyalar bulabileceğiniz bir bit pazarı da var. Deniz kenarından çarşıya doğru yürüdüğünüzde karşınıza çıkan Ayvalık Bit Pazarı; özellikle ikinci el eşyalara ve el yapımı ürünlere meraklı olanların çekim noktası haline geliyor.

Ayvalık’tan Ne Alınır?

Ayvalık’tan Ne Alınır?

Tüm Ege’de olduğu gibi Ayvalık’ta da zeytin ve zeytinyağının en kalitelisini ve en doğalığını en uygun fiyata alabilirsiniz. Bu civarların bir diğer meşhur ürünü damla sakızı olduğu için, pakette damla sakızlı kahveler birçok yerde satılıyor. Ayvalık’tan dönüşte hediye olarak sevdiklerinize paket paket kahve götürebilirsiniz.