Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Batman'a Yola Çık

Batman'a Yola Çık

Moğollar ve Romalılar dahil olmak üzere yüzyıllar boyunca birçok medeniyete kucak açan Batman, tarihi zenginlikleri ile öne çıkan şehirlerimizden biridir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve tarihi Sümerler’e kadar uzanan bu şehre yaptığınız geziler mükemmel bir deneyim haline dönüşebilir. Bu şehri aracınız olmadan ziyaret ediyorsanız Batman araç kiralama firmaları arasında özel bir yere sahip olan Budget ayrıcalıklarından yararlanabilir; Batman Havalimanı'ndaki Budget şubesinden Batman araç kiralama işlemini yaparak şehrin büyüsüne tanıklık edebilirsiniz

Batman’da Görülecek Yerler

Batman’da Görülecek Yerler

Dicle kıyısında yer alan ve 1981 yılında sit alanı haline getirilen Hasankeyf, bölgenin turist çeken en önemli tarihi yerleşim merkezidir. Zamanında medresesi, rasathanesi ve ticaret yollarıyla bölgenin ilim ve kültür merkezi olan Hasankeyf günümüzde GAP projesi sebebiyle sular altında kalma tehlikesini yaşıyor. Tamamen sular altında kalmadan, Hasankeyf’i görmenizi öneriyoruz.

Ayrıca medeniyetler şehri Batman’da Akkoyunlu Devleti’nden kalma bir anıt mezar olan Zeynel Bey Kümbeti’ni, neolitik döneme ait olan Hallan Çemi Höyüğü’nü görebilirsiniz. Mor Kiryakus, Mor Aho Manastırları, Hızır Bey ve İbrahim Bey Camileri ise bu bölgede görebileceğiniz tarihi ibadet yerlerindendir. Gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi önemleri bakımından rotanıza eklenmesi gereken bu lokasyonları görmeden Batman’dan ayrılmamalısınız.

Batman’da Ne Yenir?

Batman’da Ne Yenir?

Güneydoğu mutfağına özgü et yemekleri, mumbar, sumaklı dolmalar, çiğ köfte ve içli köfte Batman’da çok iyi yapılan yöresel yemekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda çamurdan tandır kuyusunda pişirilen tandır ekmeği ve perde pilavını da Batman ve çevresinde tadabilirsiniz.

Batman’da Keşfedilecek Yerler

Batman’da Keşfedilecek Yerler

Hasankeyf’e gittiğinizde Yolgeçen Hanı’na uğramalısınız. Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız “yolgeçen hanı” deyiminin aslında tarihte gerçekten var olan bir mekandan türediğini göreceksiniz. Yolgeçen Hanı, Hasankeyf Kalesi’nin altında bulunan, yaklaşık 1000 kişi kapasiteli doğal bir mağaradır. Dicle Nehri’nde ulaşımın sal ve kayıklarla yapıldığı devirlerde bu mağara, insanların dinlenmek için kullandığı uğrak yerlerden biriymiş. Bugün de Hasankeyf’e gidenlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiş.

Tarihi bir yerleşim birimi olan, Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk da keşfedebileceğiniz yerler arasındadır. Kozluk Kalesi, Ayngebire piknik alanı, Pisyar Çayı ve Güneydoğu’nun en yüksek dağlarından biri olan Mereto bu bölgede bulunuyor.

Batman’dan Ne Alınır?

Batman’dan Ne Alınır?

Ahşap el sanatları ve el dokumaları, Batman yöresine özgü dikkat çeken ürünler arasında. Ahşap beşik, havan, tiftik battaniye, heybe, iğne oyası ve patik buradan satın alabileceğiniz orijinal hediyelikler arasında. Siz de bu şehir gezintinizi ölümsüz kılacak hediyeler arasından seçim yapabilir, sevdiklerinize emsalsiz hediyelikler alabilirsiniz.