Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Fethiye'ye Yola Çık

Fethiye'ye Yola Çık

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Saklıkent ve Kayaköy… Doğanın ve tarihin Fethiye’ye bahşettiği bu güzellikleri görmenin en pratik yolu bir araç kiralamak. Bunu biz değil, fikirlerine başvurduğumuz Fethiyeliler söylüyor. Fethiye araç kiralama işlemini listenizin ilk sırasına koyarsanız hem vaktinizi daha ekonomik kullanacak hem de hiçbir yeri atlamamış olacaksınız. “Fethiye’de ne yenir?”, “Fethiye’de nerede yemek yenir?”, “Fethiye’nin gezilecek yerleri nerelerdir?” gibi soruları Fethiyelilere sorduk. Sizin için derlediğimiz yanıtları merak ediyorsanız başlayalım.

Fethiye’de Ne Yenir?

Fethiye’de Ne Yenir?

Ege ve Akdeniz’in buluştuğu Fethiye mutfağının başköşesinde deniz ürünleri var. Deniz çipurası, alabalık, levrek ve özellikle bahar aylarında kılıç balığı “Fethiye’de ne yenir?” sorusuna bir nefeste verilen yanıtlar. Tabii kırmızı et severler de Fethiye’de hayran olacak bir lezzet bulabilirler. Testi kebabı yörenin karşı konulması zor lezzetlerinin başında gelir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Fethiye’ye özgü lezzetler bu saydıklarımıza da sınırlı değildir. Babadağ keşkeği, ölemeç çorbası, leğen böreği, et kapama, bulgurlu domates ve sılcan otu kavurması gibi enfes tatlar da Fethiye’nin yöresel lezzetleri arasında yer alır.
 

Fethiye’de Kahvaltı

Fethiye’de Kahvaltı

Enver Yalçın Yörük Müzesi’nde kahvaltı yapabilirsiniz. Evet, yanlış duymadınız. Fethiye’de güne bir müzede kahvaltı yaparak başlayabilirsiniz. Fethiye’de araç kiralamanın ne kadar doğru bir karar olduğunu merkeze 10 km mesafedeki Yörük Müzesi’ne vardığınızda anlayacaksınız. Bir Yörük şehri olan Fethiye’nin geçmişine ışık tutan yüzlerce objenin sergilendiği Enver Yalçın Yörük Müzesi, aynı zamanda bu bölgedeki en iyi kahvaltı mekânlarından biridir. Müzenin menüsündeki bazlama, katmer ve börekleri es geçmeyin. Farklı bir arayışı olanlardansanız bölgedeki salçalı tostun tadına varmalısınız.

Fethiye’de Nerede Yemek Yenir?

Fethiye’de Nerede Yemek Yenir?

Fethiye yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın de en gözde tatil beldelerinden biridir. Yıl boyunca özellikle yaz aylarında binlerce turistin akınına uğrayan beldede dünya mutfağından seçkin lezzetleri de yöresel yemekleri de bulabilirsiniz. Fethiye restoranları sundukları lezzet çeşitliliği ile yaşadığınız deneyimi güzelleştirirken yepyeni tatları deneyimlemenizi de mümkün kılarlar.

Fethiye’de Gezilecek Yerler

Fethiye’de Gezilecek Yerler

Ölüdeniz, Fethiye’nin en özel noktalarından biridir. Merkeze 12 kilometre mesafede olan ve adını durgun sularından alan Ölüdeniz’de muhteşem doğanın yanı sıra alternatif sporlara da yelken açabilirsiniz.

Adını bölgede yaşayan 80’den fazla kelebek türünden alan ünlü Kelebekler Vadisi de Fethiye’nin bir başka muhteşem yeri. Merkeze yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz üzerinden ulaşabilirsiniz. Akdeniz’in en etkileyici köşelerinden biri olan vadide kamp yapmak unutulmaz bir deneyim olabilir; geceleri tüm yıldızlar size göz kırpabilir.

Ege ve Akdeniz’in el değmemiş koylarından biri olan Kabak da görmenizi önerdiğimiz yerlerden. Merkezden yaklaşık 33 kilometre mesafede bulunan Kabak Koyu, doğal güzelliklerinin yanı sıra önemli bir yoga merkezi olarak bilinmektedir.

Fethiye’ye yaklaşık 45 kilometre mesafedeki Saklıkent Kanyonu, doğayla buluşabileceğiniz özel bir yer. 18 kilometre uzunluğundaki kanyon için birkaç saat ayırmanızı öneririz.

Fethiye’nin Tarihi Yerleri

Eski bir Rum köyü olan Kayaköy, Fethiye’nin tarihi yerleri arasında öne çıkan oldukça etkileyici bir destinasyondur. Yunanistan ve Türkiye arasındaki nüfus mübadelesi nedeniyle Rumlar köyü terk etmiş, Selanik ve çevresinden gelen Türkler buraya yerleştirilmiş. Mimarisiyle dikkat çeken Kayaköy, hayalet kent olarak anılsa da hâlâ oldukça etkileyici. Listenizde yer almayı kesinlikle hak eden Kayaköy, merkeze yaklaşık 18 kilometre mesafede bulunuyor.

Likyalıların kurduğu Tlos Antik Kenti de Fethiye’nin tarihi güzelliklerinden biri. MÖ 3. yüzyılda kurulan Tlos, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor.

Fethiye merkezdeki kaya mezarları ve 45 kilometre uzaklıktaki Pinara Antik Kenti de Fethiye’nin köklü geçmişinin izlerini yakından görebileceğiniz etkileyici duraklardan. Merkezdeki Telmessos Kaya Mezarları Fethiye’nin önemli kültür miraslarından biri olarak gösteriliyor ve tarihe tanıklık etmek isteyen tüm ziyaretçileri büyülüyor.

Fethiye Gece Hayatı

Keyifli bir günün sonunda eğlenmek istiyorsanız Hisarönü’ne gitmelisiniz. Hisarönü’nde çok sayıda eğlence mekânı bulunuyor. Fethiye’nin hareketli gece hayatı sabaha kadar devam ediyor ve eğlence mekanları da sezonda tam anlamıyla hınca hınç doluyor. Üstelik birçok farklı müzik türünde ve konseptte eğlenceler düzenleyen mekânlar arasında seçim yapabilmek de büyük bir konfora kavuşacağınız anlamına geliyor.

Fethiye’de Araç Kiralama

Budget Fethiye ofisinden araç kiralamak şehri keyifle keşfetmenin ilk adımı. Fethiye’de araç kiralamak için rezervasyonunuzu iletişim bilgilerimizi kullanarak ya da internet sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Budget Fethiye Araç Kiralama Ofisi
Adres: Taşyaka mahallesi Ölüdeniz Cad. No: 33/A (Erasta AVM Karşısı) Fethiye / Muğla
Telefon: (0252) 6125952
www.budget.com.tr

Adresler

Enver Yalçın Yörük Müzesi: Kargı Köyü
Yakapark: Yakaköy Köyü
Fethiye Balık Pazarı: Fethiye Merkez
Ölüdeniz: Ölüdeniz Fethiye
Kelebekler Vadisi: Ölüdeniz Belediyesi Fethiye
Saklıkent Kanyonu: Saklıkent Milli Parkı Fethiye
Kayaköy: Kayaköy
Tlos Antik Kenti: Yakacık Köyü İçinde, Eşen, Fethiye, Muğla
Pınara: Minare Köyü Fethiye