Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Giresun'a Yola Çık

Giresun'a Yola Çık

Karadeniz’in her köşesi cennet. Giresun da bu bölgenin etkileyici şehirlerinden biri. Giresun macerasına çıkmadan önce Ordu-Giresun Havalimanı’ndaki Budget şubesinden Giresun araç kiralama işleminizi tamamlayıp, şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Giresun Görülecek Yerler

Giresun Görülecek Yerler

18. yüzyılda yapılmış bir Ortodoks kilisesi olan Gogora Kilisesi, günümüzde Giresun Müzesi olarak ziyarete açık. Kilise 1923 yılına kadar ibadete açıkmış. Daha sonraki yıllarda bir dönem cezaevi olarak da kullanılmış. Bugün ise içeride Hititlerden Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ait tarihi eser görmek mümkün.
 
Giresun’da bir de tarihi orta çağ dönemine uzanan bir manastır bulunuyor. Şebinkarahisar ilçesinde yer alan Meryem Ana Manastırı, tek bir kayanın içi oyularak yapılmış olmasıyla etkileyici bir görünüme sahip. Meryem Ana Manastarı’nın Türkiye’nin ikinci büyük doğal oyma manastırı olduğu da söyleniyor. Geçmişe görkemli bir yolculuk yapmak için Giresun rotasına bu destinasyonun mutlaka eklenmesi gerekiyor.

Giresun’da Ne Yenir?

Giresun’da Ne Yenir?

Muhteşem doğası kadar Giresun yöresel lezzetleri ile de misafirlerin kalbini çalıyor. Lahana diblesi, tavada mısır ekmeği, ısırgan otu yemeği, hamsi böreği, pazı mücveri, karalahana çorbası, çalıçileği çorbası, yağlaş ve merevcen gibi Giresun lezzetleri şehirdeki birçok noktada tadılabiliyor.

 Giresun’da Nereleri keşfetmeli?

Giresun’da Nereleri keşfetmeli?

Giresun’un Tirebolu ilçesinde üç adet kale yer alıyor. Bunlar tarihte ilk olarak Miletoslular tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmış olan kaleler. İsimleri Tirebolu Kalesi, Sen-Jan Kalesi ve Andoz Kalesi. Gittiğinizde mutlaka bu tarihi kaleleri görmenizi öneririz.
 
Giresun’un doğa harikası yaylaları da, gittiğinizde mutlaka görmeniz gerekenler listesinde yer alıyor. Kümbet Yaylası, manzarası ve kolay ulaşımı sebebiyle en çok ilgi gören yaylalar arasında. Burada otel ve restoranlar bulunduğu için konaklama alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz. Bu destinasyonlara ek olarak Tamdere, Tamzara, Melikli, Kulakkaya ve Sis Dağı da Giresun’da görebileceğiniz diğer yaylalar olarak sıralanabilir.

Giresun’dan Ne Alınır?

Fındık ve fındık ürünleri Giresun’da oldukça ünlü! Giresun fındığı ile yapılan çikolata ve çikolata ürünlerini Giresun’dan mutlaka almanızı öneririz. Ayrıca Kazancılar Çarşısı’ndan el yapımı hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Haziran ve Temmuz aylarında giderseniz, kiraz mevsimine denk gelirsiniz. Giresun’un kirazının çok lezzetli olduğunu da ekleyelim.