Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Marmaris'e Yola Çık

Marmaris'e Yola Çık

Marmaris’te araç kiralamak için çok fazla neden var. Akdeniz ve Ege’nin en güzel limanlarından biri olan Marmaris’te araç kiralama, bu muhteşem bölgeyi keşfetmek için en pratik çözümlerin başında geliyor. Yola koyulmadan önce Marmarislilerin önerilerinden derlediğimiz rehberimizi okumanızı öneririz. “Marmaris’te ne yenir?”, “Marmaris’in tarihi yerleri nereler?” ve “Marmaris’te hangi koylara gidilmeli?” gibi sorularımıza aldığımız cevaplara gelin birlikte bakalım.

Marmaris’te Ne Yenir?

Marmaris, Ege ve Akdeniz ruhunu taşıyan, eşsiz güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakırken yöresel lezzetlerinde sunduğu çeşitlilikle dikkat çeken bir sahil beldesidir. Ege otlarının başrolde yer aldığı yemekleri, salataları ve mezeleri ile kalpleri fetheden bu ilçenin yöresel lezzetleri arasında börülce ekşilemesi, karışık ot salatası, yumurtalı patlıcan, döş dolması ve cızdırma gibi tatlar yer alıyor.

Marmaris mutfağı bu lezzetlerle de sınırlı değil; kaya koruğu salatasının, çıntar kavurmasının, deniz mahsullerinin, çıtırmak tatlısının ve sura dolmasının da mutlaka denenmesi gerekiyor.

Marmaris’te Nerede Kahvaltı Yapılır

Marmaris’te Nerede Kahvaltı Yapılır

Marmaris’te en organik ve leziz kahvaltı alternatiflerini bulabilirsiniz. Yeşillerin içerisinde doğa ile baş başa kalabileceğiniz kahvaltı mekanlarında Ege ve Akdeniz bölgelerine özgü lezzetlerin yanı sıra, Marmaris’in en eşsiz tatlarını deneyebilirsiniz. Marmaris gezinize başlamadan önce güne keyifli bir başlangıç yapmak için birçok alternatifinizin bulunduğuna emin olabilirsiniz.

Marmaris’te Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Marmaris’te Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Marmaris tatili muhteşem bir deneyim sunuyor. Gündüzleri pırıl pırıl denizin keyfini çıkarmak, tarihi yerleri gezmek derken yorgunluğun atılması için muhteşem öğünler sizi bekliyor. Marmaris deniz ürünlerini deneyeceğiniz restoranlarla çevrilidir. Bu restoranların konseptleri ve hedef kitleleri de değişebildiği için her bütçeye hitap ederler.
Marmaris’te deniz mahsulleri haricinde hem Türk mutfağından hem de dünya mutfağından seçkin lezzetleri denemeniz de mümkündür. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bu tatil beldesinde her damak zevkine hitap eden mekânlar bulunmaktadır.

Marmaris’in Tarihi Yerleri

Marmaris’in Tarihi Yerleri

Antik kentlerin çevrelediği Marmaris’in tarihi yerleri arasında Physkos (Fiskos), bölgedeki ilk Karia liman kenti olarak biliniyor. Karia dilinde “doğa kenti” anlamına gelen Fiskos’a neden bu ismin verildiğini antik kenti gördüğünüzde anlayacaksınız. Tarihi kent, merkeze yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
 
Marmaris civarındaki bir diğer Karia kenti olan Kedrai ise Gökova Körfezi’ndeki Sedir Adası’nda bulunuyor. Merkeze yaklaşık 24 kilometre uzaklıktaki Kedrai’den günümüze agora, nekropol ve tiyatro gibi çeşitli yapılar ulaşmış durumda. Kedrai’yi ziyaret etmek için bir diğer neden de Kleopatra Plajı. Kenti gezdikten sonra Marmaris civarındaki en güzel kumsallardan biri olan Kleopatra’da denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.
 
Marmaris Kalesi ve Hafsa Sultan Kervansarayı da merkezde görülmeye değer tarihi yapılar arasında yer alıyor.

Doğayla Buluşmak İçin Nereye Gidilir?

Doğayla Buluşmak İçin Nereye Gidilir?

Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Marmaris’te seçenek doğa ile buluşmak için birçok farklı destinasyon bulunuyor. Merkeze yaklaşık 21 kilometre uzaklıktaki Turunç’ta yer alan Kumlubük, huzurlu saatler geçirmek için ideal. Marmaris’in en güzel köşelerinden biri olan Kumlubük’te hem yeşilin hem de denizin tadını eş zamanlı çıkarabilirsiniz.
 
Merkeze 30 dakika mesafedeki Boncuk Koyu denize girebileceğiniz bir diğer seçenek. Palmiye ve çam ağaçlarının çevrelediği koy, berrak deniziyle Marmaris’in en güzel köşelerinden biri. Bu nedenle Boncuk Koyu ilkbahar ve sonbaharın ilk ayları için harika bir alternatif. Marmaris’te araba kiralama işleminin ne kadar doğru bir karar olduğunu bu yolculukta bir kez daha anlayacaksınız. Çünkü Kumlubük ve Boncuk yolunda size muhteşem bir manzara eşlik edecek.

Marmaris’te Gece Hayatı

Gecenin hangi saati olursa olsun Marmaris’te gece hayatı son sürat yaşanıyor. Marmaris’te gece hayatının kalbi Çamdibi’nde atıyor. Harika bir günün sonunda size sadece Marmaris’in en renkli noktasına gitmek ve eğlenmek kalıyor.

Marmaris Araç Kiralama

Budget Marmaris ofisinden araba kiralayarak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Marmaris’te araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Marmaris Araç Kiralama Ofisi
Adres: Kemeraltı Mah. Ulusal Egemenlik Cad. No: 15/C Marmaris / Muğla
Telefon: 0541 449 47 22
www.budget.com.tr
 
Adresler
Physkos (Fiskos): Asartepe Beldibi
Kedrai Antik Kenti: Sedir Adası
Boncuk Koyu: Çamlı Köyü
Marmaris Kalesi: Tepe Mahallesi Marmaris
Hafsa Sultan Kervansarayı: Tepe Mahallesi Marmaris Kalesi yanı Marmaris
Kumlubük: Turunç Beldesi Marmaris
Çamdibi: Marmaris / Muğla