Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Şırnak'a Yola Çık

Şırnak'a Yola Çık

Tarihte söylenenlere göre Şırnak Nuh Tufanı’nın noktalandığı şehirdir. Yani tüm insanlığın ikinci beşiği… Bu sebeple Şırnak’ta görebileceğiniz çok sayıda tarihi yer mevcut. Eğer şehre yolunuz düşerse, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’ndaki Budget şubesinden Şırnak araç kiralama işleminizi gerçekleştirin ve keşfe çıkın.

Şırnak’ta Görülecek Yerler

Şırnak’ta Görülecek Yerler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Suriye ve Irak sınırlarındaki şehrimiz Şırnak’ın Cudi Dağı antik kenti ve mağarası görülmeye değerdir. Cizre’deki Nuh Peygamber Camii ve Türbesi, Cizre Kalesi, Meryem Ana Kilisesi, Dera ve Maraday Kiliseleri bölgedeki önemli tarihi yerler arasındadır.

Şırnak’ta Görülmesi Gereken Yerler

Cudi ve Gabar dağlarını ayıran Kasrık Boğazı, Şırnak’ta yer alan bir doğa harikasıdır. Yaz aylarında bu civardaki dinlenme tesisinde oturup, boğazdan akan küçük çaya nazır kahvaltı etmek ya da günün yorgunluğunu atmak mümkündür. Ayrıca bu civarda çok sayıda mağara da bulunmaktadır. Yanınızda bölgeyi bilen, size rehberlik edecek biriyle gitmenizi öneririz. Böylece değerli vaktinizi en doğru şekilde değerlendirebilirsiniz

Şırnak’ta Ne Yenir?

Şırnak’ta Ne Yenir?

Şırnak geçmişten bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olarak birçok yöresel lezzete sahiptir. Şırnak’ın dillere destan yöresel lezzetleri arasında Şırnak usulü içli köfte olarak bilinen kutlık, çökelek peyniri ile lezzetlenen serbidev, hamurla bütünleşen pirincin enfes birlikteliğini yansıtan perde pilavı, koyun bağırsaklarından hazırlanan kipe, hekeheşandi köftesi ve muhteşem lezzete sahip bir dolma türü olarak tanımlayabileceğimiz şımşıpe yer alır.

Şırnak’tan Ne Alınır?

Şırnak’tan Ne Alınır?

Şırnak’ta dokumacılık gelişmiştir. Buradan el dokuması ipek halı ve Şırnak kilimi alabilirsiniz. El emeği göz nuru eserlerle hem sevdiklerinizi mutlu edebilir hem de evinizde otantik bir atmosfer yaratabilirsiniz.