Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Sivas'a Yola Çık

Sivas'a Yola Çık

Divriği’de tarihle, Sızır Şelalesi’nde doğayla buluşmak, Kangal’ın kaplıcalarında şifa bulmak ya da kente özgü lezzetleri keşfetmek… Sivaslıların şehirlerinde keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak önerilerinden bazıları bunlar. “Sivas’ta ne yenir?” ve “Sivas’ın tarihi yerleri nerelerdir?” gibi sorularımıza verdikleri yanıtlarda çok daha fazlasını bulacaksınız. Sivas araç kiralama adımını atarak, gezinizden aldığınız keyfi ikiye katlayabilirsiniz.

Sivas’ta Ne Yenir?

Sivas’ta Ne Yenir?

Yöresel lezzetleri keşfetmek istiyorsanız doğru adrestesiniz! Baviko, sirok, mercimek badı, pezik, Sivas katmeri, Sivas ketesi, Sivas usulü içli köfte, Divriği pilavı, Sivas kebabı, Sivas köftesi, patlıcan pehli, yumurta eriştesi pilavı, Sivas usulü kırniş ve mirik köfte Sivas’a ayak basanların denemesi gereken tatlara verilebilecek örneklerden yalnızca bazıları.
 
Sebzeli Sivas kebabı ve Sivas köftesi ise en sevilen lezzetlerin başında geliyor. Bir çeşit mantı olan hingel, Divriği pilavı ve madımak da Sivas mutfağının popüler lezzetleri arasında. Sivaslılara göre kelle tatlısı mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri.

Sivas’ta Kahvaltı Nerede Yapılır?

Sivas’ta kahvaltı öğünü için tercih edilebilecek birçok alternatif bulunuyor. Şehrin yöresel lezzetlerinden olan kete birçok fırından satın alınabiliyor. Bunun haricinde doğal ürünlerin bulunduğu ve açık büfe kahvaltı salonların var olduğu da biliniyor. Üstelik serpme kahvaltılarla tercih edilebilecekler listesi giderek uzuyor.

Sivas’ta Yemek Nerede Yenir?

Sivas geniş lezzet yelpazesinin birçoğu günümüzde yalnızca evlerde pişiriliyor. Yine de bu güzel şehirde deneyimlenebilecek birçok farklı lezzet olduğunu söyleyebiliriz. Kırmızı etin başrolde olduğu restoranlar otantik bir deneyim yaşanmasını sağlayabiliyor. Size düşen ise öğle ve akşam yemeklerinde ne yemek istediğinize karar vermek ve lezzetleri ile ünlü sivas restoranları arasından seçim yapmak oluyor.

Sivas Görülecek Yerler

Sivas Görülecek Yerler

Divriği, Sivaslıların mutlaka görmenizi önerdiği yerlerin başında geliyor. Sivas’ın en eski ilçelerinden biri olan Divriği, şehrin geçmişine ışık tutan yapılarıyla dikkat çekiyor. Bu yapıların en önemlisi Ulu Cami ve Darüşşifası. 13. yüzyılda inşa edilen yapı 1986 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edilmiş. Caminin en özel, en göz alıcı kısmı giriş kapısı. İkindi güneşinde kapısında oluşan gölgeler namaz kılan bir insana benzetilen cami, şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri.

Divriği’deki bir başka ihtişamlı yapı, geçmişi Bizans’a uzanan kale. Malazgirt’ten Anadolu’ya giren Türkler’ tarafından en zor ele geçirdiği yerlerden biri olan kale Çaltı Çayı’nı seyrediyor. Divriği Kalesi’nin ardından tam karşısında bulunan Selçuklulara ait Kesdoğan Kalesi’ni görebilirsiniz.
 
Sivas şehir merkezine yaklaşık 135 kilometre uzaklıktaki Sızır Şelalesi de yerel halka göre mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Her mevsim ayrı güzel olan şelale, yürüyüş yolları ve eşsiz doğasıyla ilgiyi hak ediyor.
Sivas şehir merkezine 96 kilometre uzaklıktaki Kangal Balıklı Kaplıca, yerli halkın olduğu kadar başka şehirlerden gelenlerin de ilgi gösterdiği bir yer. Binlerce balığın bulunduğu havuzlarında şifa arayanları ağırlayan kaplıca, birçok cilt problemine iyi geliyor. Elbette burası sadece şifa arayanların akınına uğramıyor. Kaplıca, bu ilginç deneyimi yaşamak isteyenlerden de ilgi görüyor.

Sivas Tarihi Yerleri

Sivas Tarihi Yerleri

1919’da Milli Mücadele Karargahı olarak kullanılan Sivas Kongre Müzesi, şehrin en önemli tarihi yapılarından biri. Kurtuluş Savaşı yıllarında Sivas Kongresi’nin yapıldığı bina, Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutan özel bir yer.
 
13. yüzyılda İlhanlılar tarafından yaptırılan Çifte Minareli Medrese ve aynı tarihlerde inşa edilen Şifaiye Medresesi de Sivas’ta görülecek yerler listenizde olmalı.

Sivas Gece Hayatı

Sivas’ta gece hayatı ile ilgili beklentilerinizi çok yüksek tutmamanızda fayda var. Şehirde gece hayatının nabzının attığı birkaç farklı mekân bulunuyor. Keyifli ve eğlenceli vakit geçirilebilen bu şık mekanlar Sivas’ta dolu dolu geçirilen günün yorgunluğunun atılmasını sağlıyor.

Sivas Oto Kiralama

Budget Sivas ofisinden araba kiralamak şehri daha konforlu bir şekilde keşfetmenizi sağlayacak. Sivas araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz
 
Budget Sivas Araç Kiralama Ofisi
www.budget.com.tr
 
Adresler
Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası: Kemankeş Mah. Ulu Cami Cad. Divriği / Sivas
Divriği Kalesi: Divriği Sivas
Çifte Minareli Medrese: Tarihi Kent Meydanı 13-Çifte Minare Sok. Sivas
Şifaiye Medresesi: Eski Kale Mah. İstasyon Cad. Sivas
Heybeli: Ziya Bey Sok. No: 5 Çarşıbaşı Mah. Sivas