Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Bodrum'a Yola Çık

Bodrum'a Yola Çık

Bu büyülü kenti en iyi bilenlere, yani Bodrumlulara sorduk. “Bodrum’da ne yenir?”, “Bodrum’un gezilecek yerleri nereler?” ve “Bodrum’da nereye gidilir?” gibi en çok merak edilen sorulara yanıt vererek Bodrum tatiliniz için altın değerindeki ipuçlarını sizler için bir araya getirdik. Ama öncesinde işinize yarayacağından emin olduğumuz küçük bir hatırlatma yapmak isteriz.

Bodrum araç kiralama işlemi yapmadan gezmek hem size hem de bu güzel şehre haksızlık olur. Her köşesinde sizi farklı bir güzelliğin beklediği Bodrum’da araç kiralama işlemi yapmanız gereken ilk şeylerden biri olmalı. Bodrum Araç kiralama işleminizi Budget Bodrum araç kiralama ofisinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bodrum’da Ne Yenir?

Bodrum’da Ne Yenir?

“Bodrum’da yemek” demek deniz ürünleri, Ege otları ve zeytinyağlılar demektir. Akdeniz ve Ege lezzetlerinden oluşan Bodrum mutfağının başköşesinde balık pastırması, ahtapot ızgara, Giritli otu, börülce kavurması, kabak çiçeği dolması ve kabuklu deniz ürünleri yer alır. Ancak kırmızı et de Bodrum mutfağının olmazsa olmazları arasındadır. “Bodrum’da ne yenir?” sorusunu yönelttiğimiz herkesin ortak cevabı, türkülere konu olan çökertme kebabı ve sebzeli döner oldu. Bodrumluların favorisi Bitez dondurmasını da akılda tutmakta fayda var. Her damak zevkine hitap eden geniş lezzet skalasıyla Bodrum herkese kucak açan, birleştirici bir özellik taşıyor.

Bodrum’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Bodrum’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Bodrum kahvaltı mekânları ve lezzetli bir kahvaltı denilince merkezin dışına çıkmak şart. Bodrum araba kiralama işlemi yapmanın avantajlarından biri de bu. Merkezdeki popüler mekânlarda sıra beklemektense civardaki lezzet duraklarını keşfedebilirsiniz. Otlu gözlemelerin, etli çiğböreğinin ve tatlı katmerin zenginleştirdiği kahvaltı seçeneklerini mutlaka denemelisiniz.

Serpme kahvaltı seçeneklerini denemeden bu beldeden ayrılmak istemezsiniz. Taze ve doğal ürünlerle taçlandırılan zengin sofralarda besleyici bir kahvaltı yapmanın ötesine geçip hayatın ritmini keşfedebilirsiniz.

Bodrum’da Nerede Yemek Yenir?

Bodrum’da Nerede Yemek Yenir?

“Bodrum’da ne yenir?” gibi “Bodrum’da nerede yenir ?”sorusunun yanıtları da oldukça çeşitlidir. Bu eşsiz belde de köfte, ev yemekleri, Akdeniz ve Ege mutfağından seçkin lezzetleri, deniz ürünlerini, sebzeli döneri ve çeşitleri ile akılları baştan alan dondurmaları denemelisiniz. Tattığınız her bir lezzet bambaşka hikayeler anlatacak size, Bodrum’un güzelliği ise her hikayenin yıldızı olacak; emin olabilirsiniz. Üstelik her bütçeye uygun yemek mekânlarının bulunduğunu da unutmamalısınız.

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Bodrum, yeşil ve mavinin emsalsiz bir birlikteliğini yansıtır. Hem çok bakirdir hem çok popüler. Hem çok keşfedilesidir hem de sürprize yer bırakmayan bir tanınırlığı bulunur. Hâl böyle olunca Bodrum’da gezmek maceranın ta kendisine dönüşür.

Doğasıyla olduğu kadar denizi ile de meşhur olan bu beldeye ayak bastıysanız ve denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız merkeze 20 kilometre mesafedeki Güvercinlik, Bodrum plajları arasında öne çıkanlardan biri. Denizin göl gibi sakin olduğu bu plajın Salih Adası manzarası ise şahane.

Daha yakında bir plaj tercih ediyorsanız 8 kilometre uzaklıktaki Bitez’e gitmenizi öneririz. Ünlü Yalıkavak plajları da merkeze ortalama 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tilkicik ve Paşa plajlarını ise mutlaka görmelisiniz. Yalıkavak’ta deniz keyfinin ardından tarihi yel değirmenlerini de görebilirsiniz.

Bodrum’un simgesi olan Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi ile Halikarnas Mozolesi merkezde görülmeye değer yerler arasında. Zeki Müren Sanat Merkezi de Bodrum’daki ilginç müzelerden biri. Türk müziğinin değerli ismi Zeki Müren’in müzeye dönüştürülen evi, Bodrum’un en çok ziyaret edilen noktaları arasında yer alıyor. Müren’in sıradışı sahne kıyafetleri, burada sergilenen koleksiyonun en ilginç parçalarından yalnızca bazıları.

Bodrum’un Tarihi Yerleri

Bodrum’un Tarihi Yerleri

Bodrum tarihi yerler açısından da plajlar kadar zengin. Merkezin çevresindeki birçok antik kent sizi zamanda bir yolculuğa çıkaracak. Bunlardan biri merkeze yaklaşık 7,5 kilometre mesafedeki Pedasa. Leleglerin kurduğu kentte antik çağa ait kalıntılar sergileniyor. Civardaki bir diğer önemli tarihi nokta da Termera. Merkeze yaklaşık 18 kilometre mesafedeki antik kent, Aspat koyuna bakan bir tepenin üzerinde bulunuyor. Pedasa gibi bir Leleg kenti olan Termera’dan günümüze ulaşan kalıntılar oldukça etkileyici. Bu eşsiz tarihi mekanlarda gezinirken mesafeler arasındaki uzaklığı gördüğünüzde Bodrum araç kiralama işlemi yaptığınıza bir kez daha memnun olacaksınız. Toplam 27 antik kente ev sahipliği yapan Milas da tarih tutkunlarının gözdesi. Karya İmparatorluğu’ndan Osmanlı’ya, tarihteki birçok önemli uygarlığa ev sahipliği yapan Milas, bir açık hava müzesini andırıyor. Bu güzel bölgenin Bodrum merkeze mesafesiyse yalnızca 50 kilometre.

Bodrum’da Gece Hayatı

Lezzetli yemekler, muhteşem plajlar, masmavi deniz ve tarihi kentlerin ardından sıra eğlenmeye geldi. Bunun için en doğru yerdesiniz, çünkü Bodrum gece olunca yeniden uyanan bir şehir. Keyifli bir gece geçirmek istiyorsanız istikametiniz Bodrum barlar sokağı olmalı. Her gece kalabalık olan bu sokakta sürprize yer yok, hiç şüphesiz eğleneceksiniz! Alternatif olarak Bodrum’un az keşfedilmiş yerlerinde de gece hayatının keyfine varabilirsiniz.

Bodrum Araç Kiralama

Budget Bodrum araç kiralama ofisinden veya direkt Budget Bodrum Havaalanı araç kiralama ofisinden araba kiralama işlemi yaparak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Bodrum oto kiralama hizmeti almak için rezervasyonunuzu çağrı merkezi veya internet sitemiz aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Budget Bodrum Araç Kiralama Ofisi

Adres: Milas-Bodrum Havaalanı Yolu, 48200 Milas/Muğla, Türkiye
Telefon:+90 252 523 0271
www.budget.com.tr

Adresler

Paşa Koyu: Yalıkavak
Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi: Çarşı Bodrum
Halikarnas Mozolesi: Tepecik Mah. Turgut Reis Cad. Bodrum
Zeki Müren Sanat Merkezi: Zeki Müren Cad. İçmeler Yolu No:12 Bodrum
Pedesa Antik Kenti: Ponacık merkez
Termera Antik Kenti: Karabağ Turgutreis
Bodrum Barlar Sokağı: Cumhuriyet Cad. Bodrum