Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Bursa'ya Yola Çık

Bursa'ya Yola Çık

Bursa, geçmişine sıkı sıkıya bağlı modern bir şehirdir. Dört bir köşesinde, birçok medeniyete ait izleri görebileceğiniz kenti hakkıyla gezebilmek için yapmanız gereken ilk şey bir araç kiralama işlemi yapmak olmalı. Bursa Araç kiralama işleminizi Budget Bursa araç kiralama ofisinden kolayca yapabilirsiniz.

Şehri daha hızlı keşfedebilmeniz için Bursalılara “Bursa’da ne yenir?”, “Bursa’nın tarihi yerleri nerelerdir?” gibi soruları sorduk. Bursa araç kiralama ve Bursalıların önerileri gezinizi daha renkli bir hale getirecek.

Bursa’ya Özgü Lezzetler

Bursa’ya Özgü Lezzetler

Bursa, Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehirlerinden birisi. Dolayısıyla bu yeşil topraklara ayak bastığınızda gerek Türk mutfağından gerek dünya mutfağından leziz yemekler bulabilirsiniz. Ancak ilk hedefiniz yöresel lezzetler olmalı; Bursa’ya özgü lezzetleri mutlaka denemelisiniz! Bursa ile özdeşleşen ve dünyanın bildiği İskender kebap denenmesi gerekenlerin başında yer alıyor. Fakat Bursa dendiğinde akla İskender kebabın gelmesi sizi yanıltmasın; bu şehirde birçok saklı hazine bulunuyor.

Kuzu etinin taçlandırdığı beğendili kebap, ayvanın en güzel hali ayva tatlısı, cevizli lokum, günün her öğününde tüketilebilen kazan tarhanası, ismini Uludağ’ın Keles ilçesinden alan Keles kebabı, erik ve etin enfes buluşması erik kebabı, kesme hamur çorbası, kestane şekeri, damat paçası, ciğer böreği, dilber dudağı, Kemalpaşa tatlısı ve saymadığımız birçok iştah açısı lezzet Bursa’da sizi bekliyor.

Bursa’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Bursa’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Yeşil doğası ve tarihi zenginlikleri ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alan Bursa, kahvaltı seçeneklerinin oldukça zengin olduğu illerimizden de biridir. Hem şehrin içinde hem de şehrin açıklarında keşfedilmesi gereken birçok kahvaltı mekânı bulunuyor. Açık büfe kahvaltılardan yöresel lezzetlerin tadıldığı alternatiflere kadar birçok seçenek olduğu için da haliyle Bursa kahvaltı mekanları arasından seçim yaparken, şehirde geçireceğiniz zamanı ve önceliklerinizi değerlendirmeniz gerekiyor.

Bursa’da Gezilecek Yerler

Bursa’da Gezilecek Yerler

Ormanlarla çevrili İznik Gölü, Bursa’da gitmenizi önereceğimiz yerlerin başında geliyor. Merkeze 76 kilometre uzaklıkta geçireceğiniz huzurlu saatlerin ardından İznik’e uğrayabilir, doğasına ve meşhur çinilerine yakından bakabilirsiniz. Merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Uluabat, 1998’de koruma altına alınmış bir göl. Apolyont olarak da bilinen göl, etkileyici görünümünün yanı sıra ev sahipliği yaptığı su kuşlarıyla da dikkat çekici bir köşe.

Sakinleşip dinginleşmek istiyorsanız Bursa Hayvanat Bahçesi’nin hemen yanında bulunan Bursa Soğanlı Botanik Parkı’nda soluğu alabilirsiniz. Hem doğa yürüyüşü yapabilir hem de varsa imkânınız bisikletle bu 400 dönümlük araziyi keşfe çıkabilirsiniz.

Yolunuz Bursa’ya düştüyse bu şehrin tarihi hamamlarına da ziyarette bulunmanızı öneriyoruz. Yoğun geçen tatil planınız arasında eğlenceli ve dinlendirici bir mola için doğru seçim olacaktır!

Bursa denince akla ilk gelen yeri sona sakladık. Evet, Uludağ’dan bahsediyoruz. Kayak yapmayı seviyor ya da sadece bu doğal güzelliğin bir parçası olmak istiyorsanız, merkezden 55 kilometre uzaklaşmanız gerekiyor. Bursa’da araç kiralamakla ne kadar doğru bir karar verdiğinizi, Uludağ’a vardığınızda anlayacaksınız.

Bursa’da Gezilecek Tarihi Yerler

Bursa’da Gezilecek Tarihi Yerler

14. yüzyılın sonunda I. Bayezid tarafından yaptırılan Ulu Cami, Bursa’nın gözbebeğidir; şehirdeki tarihi yerleri gezmeye buradan başlamak ise bir gelenek. Yirmi minareli görkemli yapının minberine işlenen güneş sistemi tasviri, Osmanlı oymacılık sanatının zirvelerinden biri kabul ediliyor.

Ulu Cami, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyor ve sahip olduğu görkem nedeniyle Evliya Çelebi’nin bu camiye “Bursa’nın Ayasofya’sı” dediği biliniyor.

Şehrin tarihi merkezi olan Tophane semti, listenizde olması gereken bir yer. Bursa’nın sembol yapılarından olan ve çinileriyle göz kamaştıran Yeşil Türbe, Osmanlı’nın şehre giriş yaptığı Saltanat Kapısı, Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri, tarih kokan semtte görebileceklerinizden birkaçı.

Yıldırım ilçesinde ise Yıldırım Bayezid’in kız kardeşi için yaptırdığı Emir Sultan Cami’yi görmenizi öneririz. Çinilerle bezenen cami birçok restorasyona girse de günümüzde dahi ilk halini korumayı başarmıştır. 

Hıristiyanların ve Müslümanların önemli merkezlerinden biri olan İznik, sadece doğal güzellikleriyle değil, tarihi yapılarıyla da görülmeye değer. Ayasofya Camisi ve Müzesi, Yeşil Cami, antik tiyatro ve İznik Müzesi, ilçenin köklü tarihinin günümüze ulaşan değerli parçaları.

Bursa’da Gece Hayatı

Bursa’da Gece Hayatı

Nilüfer, Bursa gece hayatının merkezi. Her akşamı hareketli olan bölge, özellikle hafta sonu İstanbul’un eğlence merkezlerini aratmıyor. Bölgedeki mekanlar hem Bursalılar hem de yerli ve yabancı turistler tarafından beğeni toplarken, Bursa gezisini keyifli bir akşam ile sonlandırmak mümkün oluyor.
 

Bursa araç kiralama

Budget Bursa rent a car ofisinden şehri keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Bursa araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemiz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Budget Bursa Araç Kiralama Ofisi

Adres: Odunluk Mah. Mihraplı Cad. No:12/1 Nilüfer Bursa
Telefon: (0224) 224 5565
www.budget.com.tr