Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Çanakkale'ye Yola Çık

Çanakkale'ye Yola Çık

Çanakkale, tarihsel ve doğal güzellikler açısından mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirlerin başında gelir. Mavi ile yeşilin buluştuğu bu eşsiz diyarda denize girilebilecek çok güzel yerler de vardır, tarihe tanıklık edebileceğiniz yürek burkan destinasyonlar da… Şehri hakkını vererek gezmeniz için aracınızla gitmeniz ya da araç kiralamanız gerekir. Çünkü birbirinden uzak mesafedeki noktalarda, mutlaka gidilmesi gereken harika duraklar bulunur.

Çanakkale’de Görülmesi Gereken Yerler

Çanakkale’de Görülmesi Gereken Yerler

Cumhuriyet tarihinde çok önemli rol olan Çanakkale’de elbette ilk görülmesi gereken yerler  arasında Anzak Koyu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ve Şehitler Anıtı bulunuyor. Çanakkale Savaşı’nın merkezi olan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na ve şehitliğe özel aracınızla gittiğinizde rehber desteği alarak gezebilirsiniz. Ayrıca bu lokasyonlara sık sık otobüs turları da düzenleniyor olsa da Çanakkale araç kiralama işlemi ile özgürce gezebilirsiniz. Dilerseniz rehber eşliğinde toplu gezi turlarıyla da bu tarihi bölgeyi yakından tanıyabilirsiniz. Ardından Çanakkale Kordon boyunda bir yürüyüş yapabilir ve Truva filminde kullanılan tahta atı ve Truva şehrinin bir maketini görebilirsiniz.

9 şehrin birbiri üzerine kurulduğu, medeniyetler beşiği olarak kabul edilen Truva Antik Kenti Ören Yeri’ni ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer tarihi daha derinden hissetmek isterseniz, Gelibolu Savaşları’ndan günümüze ulaşan parçaların, askeri üniformaların ve yazıların sergilendiği Deniz Müzesi’ni; Truva, Asos ve Troas Bölgeleri’nde yapılan kazılarda çıkan antik kalıntıların sergilendiği Çanakkale Arkeoloji Müzesi’ni görebilirsiniz. Buraya kadar gitmişken, Çanakkale Savaşları’nda halk türküsüne konu olan meşhur Aynalı Çarşı’nın da bulunduğu Tarihi Çarşı Caddesi’ni de gezi rotanıza eklemelisiniz.

Çanakkale’ye Özgü Lezzetler

Çanakkale’ye Özgü Lezzetler

Çanakkale’yle özdeşleşmiş bir lezzet olan peynir helvasını tatmadan bu güzel şehirden dönmemelisiniz. Ayrıca Ege sularında çok çıkan sardalyenin en güzelini de Çanakkale’de yemeniz mümkündür, yöreye özgü lezzetler eminiz ki damaklarda unutulmayacak bir iz bırakacaktır. Bölge aynı zamanda börekleriyle de ünlüdür. Kaymaklı lorlu biber böreği, kabaklı Saroz böreği ve Gelibolu böreği bunlardan en bilinenleridir. Eğer Bozcaada’ya giderseniz, buranın da meşhur patlıcanlı böreğini ve enfes dondurmasını deneyebilirsiniz.

Çanakkale’de Keşfedilmesi Gereken Duraklar

Çanakkale’de Keşfedilmesi Gereken Duraklar

Çanakkale’ye gitmişken mutlaka yolunuzu Kaz Dağları’na düşürün ve nefis çam kokulu ormanları arasında bir yürüyüş yapın, Ege Denizi’ni panoramik olarak seyredebileceğiniz Zeus Altarı’na çıkın. Hatta bunu sabah saatlerinde yaparsanız, öncesinde civar köylerde harika bir kahvaltı yapmayı da unutmayın. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde Adatepe Zeytinyağı müzesi var. Burada eski taş zeytin değirmenlerinin nasıl çalıştığını, zeytinin işlenmesi sırasında kullanılan aletleri görebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Zeytin ve zeytin ürünlerinin yanında, karışık Adatepe baharatları da bulabilirsiniz.

Ayrıca Çanakkale’den hem Bozcaada’ya hem de Gökçeada’ya arabalı vapurla geçmek mümkün. Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, 3-4 günlük deniz tatilleri için ideal özellikler taşıyor. Burada Zeytinliköy ve Dereköy gibi çok güzel eski Rum köyleri bulunuyor. Zeytinliköy’e giderseniz meşhur damla sakızlı muhallebisinin keyfini sürebilir, Dereköy’de ise tarihi taş evleri ve çamaşırhaneyi görebilirsiniz. Gökçeada’da konaklama için merkeze yakın olan Kaleköy’ü ya da plajlara yakın olan Şirinköy’ü tercih edebilirsiniz.

Adalar tercihinizi Bozcaada’dan yaparsanız, burada 1-2 gün konaklama yeterli olacaktır. Bozcaada’da Polente Feneri’ni görmek, rüzgar gülleri eşliğinde günbatımını izlemek yapabileceğiniz klasikler arasında.

Çanakkale’den geçebileceğiniz bir başka rota ise Asos. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı, M.Ö. 1000’li yıllarda yerleşimin başladığı bir köy burası. Burada kentin en yüksek noktasındaki Atina Tapınağı’na gitmenizi ve Behramkale Çarşısı’nı gezmenizi öneririz. Konaklama için ise Kadırga Koyu civarındaki otel ve pansiyonlara bakabilirsiniz.

Çanakkale’den Ne Alınır?

Çanakkale’den Ne Alınır?

Bozcaada’ya giderseniz bölgedeki şarap tadım ve satış noktalarına uğrayarak keyifli anılarınızı çoğaltabilirsiniz. Özellikle “rose şarabı” tavsiye edilir. Bir de bu civarların meşhur kahvaltılık Ezine peynirinden alabilirsiniz. Çanakkale’ye özgü tüm lezzetleri deneyerek hem kültürel zenginliğine tanıklık edebilir hem de bu eşsiz kenti keşfederken unutulmaz anlar biriktirebilirsiniz.