Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Dalaman'a Yola Çık

Dalaman'a Yola Çık

Akdeniz’in bu doğayla bütünleşmiş köşesini keşfetmek için atmanız gereken ilk adım, kuşkusuz bir araç kiralama işlemi gerçekleştirmek. Dalaman araç kiralama işleminizi Budget Dalaman Havalimanı araç kiralama ofisinden hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Dalaman araç kiralama işleminizi tamamladıktan sonra ardından aklınıza şu sorular gelecektir: “Dalaman’da ne yenir?”, “Hangi koylara girmeli?”, “Dalaman’ın gezilecek yerleri neler?” Bu soruları Dalamanlılara sorduk ve aldığımız yanıtları sizin için derledik.

Dalaman’da Ne Yenir?

Dalaman’da Ne Yenir?

Dalaman Çayı, Köyceğiz Gölü ve Akdeniz ile çevrili Dalaman’da elbette bu sorunun akla gelen ilk yanıtı deniz mahsulleri olacaktır. Bölgeye özgü Mavru kefali, yayın balığı, mercan ve mavi yengeç mutlaka denenmesi gerekenler listesinde başı çekiyor. Sinarit ve orfoz da Dalaman mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sılcan otuyla yapılan dolma da özel yerel tatlardan biri. Dalamanlıların en sevdiği tatlı olan kıtırmak helvasını da unutmamak gerek. Dalaman’ın eşsiz doğası, doğal güzellikleri ve hareketli yaşamı kadar lezzetleri de benzersiz bir keyif veriyor.

Dalaman’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Dalaman’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Dalaman cömert bir beldedir. Yeşil ve mavinin tüm tonlarını ayaklar altına sererken ılıman iklimi sayesinde kış aylarında dahi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olur. Coğrafyasının sunduğu güzellikler ise kahvaltı dahil olmak üzere günün her anı etkisini hissettirir. Dalaman’da kahvaltı yapmak için birçok farklı alternatif bulunduğunu söyleyebiliriz. Belde merkezinde olduğu kadar çevresinde de çeşitli lezzetlerin deneyimlenebileceği kahvaltı mekânlarına rastlamak mümkündür.

 Dalaman’da Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Dalaman’da Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Dalaman önemli bir turistik merkezdir ve yemek yenebilecek birçok alternatife sahiptir. Bütçeniz ve isteğiniz doğrultusunda kendinize en uygun Dalaman restoranları arasından seçim yapabilirsiniz. Dalaman deniz mahsulleri ile ön plana çıkan bir yer olsa da kırmızı et konusunda da oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Bu nedenle bu soruya tek bir yanıt verilememiştir. Şehri keşfederken öğle ve akşam yemekleriniz için en uygun yerleri sizin belirlemeniz önerilmiştir.

Dalaman’da Gezilecek Yerler

Dalaman’da Gezilecek Yerler

Dalaman denilince akla hemen çam ormanlarıyla çevrili el değmemiş koylar geliyor. Bu koyların en bilinenlerinden biri, merkeze yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan Sarsıla. Koy, berrak denizi ve yemyeşil ormanlarıyla bölgenin en popüler noktalarından biri. 7 kilometre uzunluğundaki Sarıgerme Plajı ise merkeze sadece 13 kilometre mesafede yer aldığı için oldukça rağbet gören lokasyonlardan biri olmayı sürdürüyor.
 
Dalaman’a uzaklığı 66 kilometre olan Ekincik Koyu ve 56 kilometre mesafedeki Fethiye’nin dünyaca ünlü kumsalı Ölüdeniz de denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz diğer noktalar.
 
Dünyanın en önemli rafting parkurlarından biri olan Dalaman Çayı’nda adrenalin dolu saatler geçirmek için Narlı Köyü’ne yaklaşık 70 kilometre yol yapmanız gerekiyor. Dalaman Çayı’nın nefes kesen güzelliğini gördüğünüzde kat ettiğiniz yola değdiğini göreceksiniz.
 
Dalaman’ın oldukça şanslı bir konumda olduğunu hatırlatmakta fayda var. Çünkü burası Marmaris’e 89, Gökova’ya 63 ve Fethiye’ye sadece 45 km uzaklıkta. Dalaman’da araç kiralamak, tüm bu yerleri keşfetme fırsatı sunuyor.

Dalaman’ın Tarihi Yerleri

Telmessos Antik Kenti, Dalaman çevresinde mutlaka görmenizi önerdiğimiz yerlerden biri. Antik kentin tarihi MÖ 500’lü yıllara uzanıyor. Telmessos’un Dalaman’a uzaklığı yaklaşık 49 kilometre; aracınızla kısa sürede varabileceğiniz bu destinasyon tarihe tanıklık etmenizi sağlıyor.
 
Dalyan’dan deniz motorlarıyla gidilen Kaunos, bu bölgedeki bir diğer önemli antik kent. Girişindeki kaya mezarlarıyla dikkat çeken Kaunos’un ardından Dalyan’a 12 kilometre uzaklıktaki İztuzu Plajı’na gidebilirsiniz. 4,5 kilometre uzunluğundaki bu kumsal, doğal güzelliklerinin yanı sıra caretta caretta kaplumbağalarının evi olarak da biliniyor. İztuzu, 2011 yılında Hollandalı tatil sitesi Zoover ve hava tahmini şirketi Meteovista tarafından “Avrupa’nın en iyi plajı”, aynı yıl İngiliz The Times gazetesi tarafından da “Avrupa’nın en iyi açık alanı” seçildi. Görülmeye değer, ne dersiniz?
 
Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntıların sergilendiği Hippokome, Dalaman çevresindeki bir önemli antik kentlerden bir tanesidir. Merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki kentin kaya mezarlarını görmeden Dalaman’dan ayrılmamalısınız.

Dalaman’da Gece Hayatı

Dalaman, Ege ve Akdeniz’deki diğer tatil merkezlerine göre daha mütevazı bir gece hayatına sahiptir. Yerel halk da turistler de sabaha kadar süren partilerden ziyade küçük mekânlarda eğlenmeyi tercih ediyorlar. Ancak bu noktada daha iddialı bir gece hayatı arayışında olanlar oldukça avantajlı, Fethiye ve Marmaris’e yakın konumda bulunan beldeden kısa süreli ayrılanlara sıkça rastlanıyor!

Dalaman Araç Kiralama

Budget Dalaman araç kiralama ofisinden yapacağınız araba kiralama işleminin ardından Dalaman’ı keyifle keşfedebilirsiniz. Dalaman araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.
 
Budget Dalaman Araç Kiralama Ofisi

Adres: Dalaman Havalimanı İç Hat Terminali Gelen Yolcu salonu
Telefon: (0252) 7925150
www.budget.com.tr
 
Adresler
Sarsala Koyu: Kapıkargın Dalaman
Sarıgerme Koyu: Sarıgerme Ortaca
Ekincik Köyü: Ekincik Köyceğiz
Ölüdeniz: Ölüdeniz Fethiye
Dalaman Çayı: Narlı Köyü Dalaman
Telmessos Antik Kenti: Kesikkapı Fethiye
Kaunos Antik Kenti: Çandır Beldesi Dalyan
İztuzu Plajı: Dalyan
Hippokome Antik Kenti: Çöğmen Köyü Dalaman