Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Denizli'ye Yola Çık

Denizli'ye Yola Çık

Ege Bölgesi’nde her şehrin ayrı bir cazibesi, ayrı bir hikayesi var. Tekstil şehri olarak bilinen Denizli de kendine has doğal güzellikleri ve kültürü ile ziyaret edilmesi gereken iller arasında yer alıyor.

Cazibe merkezi Pamukkale olsa da Denizli size özel şeyler vadeden bir şehir olma özelliği taşıyor. Antik kentleri, doğal güzellikleri ve özgün lezzetleri keşfetmek için önce Denizli araç kiralama fikrini değerlendirmenizi öneriyoruz. Aracınızı teslim aldıysanız, “Denizli’de ne yenir?”, “Denizli’nin tarihi yerleri nasıl keşfedilir?” gibi soruları sormaya başlayabilir; heyecanlı bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Denizli’de Ne Yenir?

Denizli’de Ne Yenir?

Denizli mutfağı oldukça zengindir ve lezzetlerinin çok iştah açıcı olduğu söylenebilir. Başrolünde kırmızı etin olduğu Denizli’ye özgü lezzetler arasında yen böreği, kuyu kebabı, arabaşı çorbası, zeytinyağlı patlıcan gömme, keşkek, katmer, çiğ dolma, tarhana çorbası, çaput aşı, patlıcanlı kapama, börülce böreği, biber tatari, cızlama, cerpleme, pekmezli kabak aşı, hamur dolması ve yoğurtlu köfte gibi zihinlere kazınan yemekler yer alıyor. Tam da bu nedenle “Denizli’de ne yenir?” sorusuna tek bir yanıt bulmaya çalışmak yerine bu şehrin lezzet mozaiğini keşfetmek gerekiyor.

Denizli’de Kahvaltı Nerede Yapılır?

Denizli’de Kahvaltı Nerede Yapılır?

Şehrin en popüler mesire yerlerinden biri olan Cankurtaran günün ilk öğünü için ideal bir durak. Burada köy kahvaltısı sunan birçok yer bulunuyor. Ferah ve eğlenceli bir ortamda organik ürünlerle donatılan kahvaltı sofralarının nefis sac böreği, taze kaymak ve köy peyniri yıldızları haline geliyor. Denizli’de kahvaltı dendiğinde tost alternatifleri de önemli bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Hızlı ve leziz bir kahvaltı arayışında olanlar yumurtalı tostla ya da Denizli simidi ile güne başlamanın keyfini çıkarabiliyor.

Denizli’de Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Denizli’de Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Az önce de belirttiğimiz gibi Denizli mutfağı oldukça zengindir ve Denizli restoranları bu zenginliği gözler önüne serer. Öğle ve akşam yemeklerinde tercih edilebilecek birçok farklı mekân bulunur. Köfteciler, kebapçılar başta olmak üzere gerek merkezde gerek Denizli ilçelerinde çok keyifli öğünler geçirilebilir.

Denizli’de Gezilecek Yerler

Denizli’de Gezilecek Yerler

Merkeze yaklaşık 17 km mesafedeki Pamukkale, Denizli’de gezilecek yerler listesinin tartışmasız bir numarası. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, bir masal diyarını andıran görüntüsüyle eşsiz bir yer. Her sene binlerce yerli ve yabancı turisti çeken Pamukkale, pamukları andıran emsalsiz görüntüsüyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken doğal güzelliklerden biridir.

Meşhur Karahayıt kırmızı travertenlerini görmek için sadece 32 kilometre yol kat etmeniz gerekiyor. Bembeyaz Pamukkale’den sonra Karahayıt kırmızısını görmek ilginç bir deneyim olabilir.

Denizli’ye yaklaşık 69 kilometre uzaklıkta yer alan Acıpayam’daki Keloğlan ve 32 kilometre mesafedeki Kaklık mağaraları görülmeye değer yerlerden ikisi. Kalkık mağarası Honaz ilçesinde yer alıyor. Mağaranın içerisinde termal su bulunuyor ve berrak, renksiz ve kükürt kokan bu termal suyun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği de biliniyor. Mağaranın çevresinde turistlerin görmeleri gereken küçük amfi tiyatro, seyir alanları ve kameriyeler de dikkat çekiyor.

Denizli’nin Tarihi Yerleri

Denizli’nin Tarihi Yerleri

Denizli’de araç kiralamanın ne kadar doğru bir karar olduğunu şehirdeki tarihi yerleri gezerken anlayacaksınız. Denizli’nin tarihi yerlerini ve yapılarını gezmeye MÖ 261’de kurulan Laodikeia Antik Kenti’nden ve 10 kilometre ilerisindeki Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nden başlayabilirsiniz.

Batıdaki önemli Selçuklu yapılarından biri olan görkemli Akhan Kervansarayını ve merkeze yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Afrodisias Antik Kenti’ni de mutlaka görmelisiniz. Aydın sınırlarında olsa da Denizli’nin bir parçası olan ve fotoğrafçı Ara Güler’in yıllar önce inanılmaz bir rastlantı sonucu keşfettiği Afrodisias son derece etkileyici bir destinasyondur.

Denizli’nin Merkez ilçesinde bulunan ve Yeşilköy yakınlarında yer alan Servergazi Türbesi günümüzde orijinal mimari yapısıyla ayakta durmaya devam ediyor. Oldukça etkileyici olan bu tarihi eserin de rotaya eklenebileceğini hatırlatmak isteriz.

Denizli Gece Hayatı

Denizli gece hayatı çok hareketli olmamakla birlikte tercih edilecek birçok farklı mekanın olduğu söylenebilir. Leziz bir akşam yemeğinden sonra gidilebilecek yerler arasından seçim yaparken barlar arasında önceliklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Adresler

Cankurtaran Mesire Yeri: Denizli-Acıpayam yolu
Karakayıt Mağarası: Karakayıt Denizli
Kaklık Mağarası: Honaz Denizli
Laodikeia Antik Kenti: Goncalı Denizli
Hieropolis Arkeoloji Müzesi: Pamukkale Köyü Denizli
Akhan Kervansaray: Cafer Sadık Abalıoğlu Bulvarı Denizli
Afrodisias Antik Kenti: Geyre Karacasu Aydın