Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Diyarbakır'a Yola Çık

Diyarbakır'a Yola Çık

Doğu Anadolu’nun zenginliklerini öğrenmek mi istiyorsunuz? Budget şubesinden Diyarbakır Araç kiralama işleminizi gerçekleştirdikten sonra, surları ile ünlü bu mistik şehri keşfe çıkın.

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler

Diyarbakır’da Dicle Nehri’ne gidebilir ve nehrin iki yakasını birbirine bağlayan On Gözlü Köprü’yü görebilirsiniz. Şehrin simgesi haline gelen köprü 1065 yılından günümüze tüm ihtişamıyla ayakta kalmayı başarmış önemli bir yapıdır.

Diyarbakır’ın en ayırt edici özelliklerinden biri de tarihi zenginlikleridir. 3. yüzyıldan kalma olduğu söylenen Meryem Ana Klisesi, Eğil ilçesi sınırlarında bulunan Asur Kalesi, içerisinde 72 oda ve 17 dükkân bulunan Kervansaray, Sokullu Mehmet Paşa’nın oğlu tarafından yaptırılan Hasan Paşa Hanı ve elbette dünyanın en uzun ikinci surları olarak kabul edilen Diyarbakır Surları görenleri kendine hayran bırakıyor.

Diyarbakır’da Ne Yenir?

Diyarbakır’da Ne Yenir?

Ciğeriyle, kebabıyla, kaburga dolmasıyla ve karpuzuyla ünlü bir mutfağa sahiptir Diyarbakır. Doya doya et yemek için, buradaki ocak başı restoranlarına gidebilirsiniz. Buraya kadar gitmişken, Hasanpaşa Hanı’nda kahvaltı yapmanızı da öneririz. Ayrıca şehirdeki kadayıf ve künefe salonlarında, harika bir tatlı ziyafeti de çekebilirsiniz.

Diyarbakır’da Keşfedilmesi Gereken Yerler

Diyarbakır’da Keşfedilmesi Gereken Yerler

Diyarbakır evlerini en özgün biçimde koruyan ve en güzel örneklerinden biri olan Cahit Sıtkı Tarancı Evi Kültür Müzesi’ni görmenizi öneririz. 1733 yılında yapılan ve ünlü şairin adıyla anılan ev, Diyarbakır il merkezinde Camii Kebir Mahallesinde yer alıyor. Günümüzde müze olarak kullanılan evde şaire ait özel eşyalar, mektuplar ve kitapları sergileniyor.

Avlusunda yemek yiyip, çay kahve içebileceğiniz Deliller Hanı da, Diyarbakır’ın bir diğer tarihi ve turist çeken merkezlerinden biri. Mekanın bir diğer adı da Hüsrev Paşa Hanı. Buraya Deliller Hanı denmesinin sebebi ise, tarihte hac rehberlerinin yani delillerinin, yolculuk sırasında burada konaklamasıymış.

Diyarbakır’dan Ne Alınır?

Diyarbakır’dan Ne Alınır?

Köylerde yapılan el dokuması halı ve kilimler, hasır bilezik, kiniş gerdanlık gibi takılar bu yöreye has hediyelik ürünler arasında. Şehir içindeki tarihi çarşıda bu ürünlerin en güzel örneklerini bulabilirsiniz. Diyarbakır tarihinden izler taşıyan bu küçük hediyelerle eminiz ki sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.