Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Edremit'e Yola Çık

Edremit'e Yola Çık

Batıda eşsiz güzelliğiyle Assos, güneyde Ege’nin en güzel köşelerinden biri olan Ayvalık, kuzeyde Manyas Kuş Cenneti ile Erdek… Eteklerine kurulduğu görkemli Kaz Dağı’nı da eklersek, Edremit’te sizi unutulmaz bir tatilin beklediğini söyleyebiliriz. Araç kiralamak, bu güzellikleri keşfetmek için en pratik yol. İlk adımı attıktan ve Edremit’te araç kiralama işlemini tamamladıktan sonra Edremitlilerin önerileriyle rotanızı belirleyebilirsiniz. “Edremit’te ne yenir?”, “Edremit’in tarihi yerleri nereler?”, “Körfezde deniz keyfi nerede yapılır?” gibi soruların yanıtlarını sizin için bir araya getirdik.

Edremit’te Ne Yenir?

Edremit’te Ne Yenir?

Edremit denince akla gelen ilk şey bölgede yetişen zeytinler ve bu zeytinlerden elde edilen zeytinyağı oluyor. Elbette deniz mahsulleri de bölge mutfağının olmazsa olmazlarından. Fenerbalığı, çaça, levrek ve çupra Edremitlilerin favorileri. Yöre halkı, üzerine tavuk parçaları serpiştirilerek hazırlanan saçaklı mantı ile Balıkesir kaymaklısı, mafiş ve höşmerim tatlılarını da mutlaka denemenizi öneriyor.

Edremit’te Kahvaltı Nerede Yapılır?

Edremit’te Kahvaltı Nerede Yapılır?

Edremit’te yapacağınız kahvaltıların tadı uzun zaman damaklarınızdan silinmeyecek. Mis gibi zeytinyağı ile şenlenen sofralarda her şeyin en doğalını tadabileceksiniz. Edremit’in kahvaltı mekanları arasında seçim yapmak zor olsa da doğa ile iç içe bir deneyim sunan yerleri önceliklendirebilirsiniz. Yeşilin tonları arasında güne harika bir başlangıç yapmak için doğru adreste olduğunuzu anlayacaksınız!

Edremit’te Öğle ve Akşam Yemeği Nerede Yenir?

Edremit’te, mavi ve yeşilin kucağında, tertemiz hava ve eşsiz bir manzara eşliğinde mangal keyfi yapabileceğiniz yerler bulunuyor. Öğle ve akşam yemeklerinde kırmızı etten vazgeçemiyorsanız kömür ateşinin lezzetini siz de denemelisiniz.

Öğle yemeği saatlerinde Erdek’te olmayı planlıyorsanız ve tercihiniz balıksa, gitmeniz gereken adres liman olmalı. Restoran olarak hizmet veren teknelerde taze balık ve birbirinden lezzetli mezelerle kendinizi şımartabilirsiniz.

Akşam yemeği için Edremit’e yaklaşık 10 km uzaklıktaki tatil beldesi Akçay’da leziz alternatifler bulabilirsiniz. Sadece Akçay ve çevresinin değil, Balıkesir’in de en iyi balık lokantaları bu lokasyonda bir araya gelmiş diyebiliriz. Deniz kenarında, salaş fakat lezzet konusunda oldukça iddialı bu mekanlarda enfes deniz mahsulleri ve nefis mezeler bulabilirsiniz.

Edremit Gezilecek Yerler

Edremit Gezilecek Yerler

Akçay, Altınoluk ve Burhaniye, Edremit’in hemen yanı başında bulunan tatil bölgeleri. Deniz ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Akçay merkeze 10, Burhaniye 15, Altınoluk ise 30 kilometre uzaklıktadır.


45 kilometre uzaklıktaki Ayvalık ve 70 kilometre uzaklıktaki Assos da heyecan verici alternatifler arasında yer alır. Edremit-Assos yolunda size eşlik edecek manzaranın gezinizin unutulmaz anlarından biri olacağını ekleyelim.

Doğanın bütün cömertliğiyle sizi kucaklayacağı Kaz Dağı’nı görmeden Edremit’i tam anlamıyla keşfetmiş sayılmazsınız. Buraya bir gününüzü ayırabilir, yoga ya da yürüyüş yaparak ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Ciğerlerinize dolacak tertemiz havaysa bu eşsiz dağın size vereceği en güzel hediye olacak.

Edremit Tarihi Yerler

Edremit Tarihi Yerler

Kazı çalışmaları günümüzde de devam eden, Akçay yakınlarındaki Antandros Antik Kenti Edremit çevresindeki önemli tarihi yerlerden biri. Size keyifli bir tarih yolculuğu vadeden Antandros’un Edremit’e uzaklığı yaklaşık 25 kilometre.

Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Türkmen kültürüne ve tarihine odaklanan bir müze. Edremit’e 17 kilometre uzaklıktaki Tahtakuşlar Köyü’ndeki müzede, Kaz Dağı efsanelerini betimleyen eserler de sergilenmekte.

Edremit Gece Hayatı

Özellikle bahar ve yaz aylarında hareketlenen Edremit’te gece hayatı denince akla hemen kumsallardaki kulüpler geliyor. Bölgede oldukça popüler mekânlar bulunuyor. Yaz mevsiminde canlanan işletmelerde ünlü simalar sahne alırken, Edremit Körfezi’nin en hareketleri noktası Altınoluk Barlar sokağı olmayı sürdürüyor. 

Edremit Oto Kiralama

Budget ofisinden araba kiralayarak Edremit ve çevresini keyifle keşfedebilirsiniz. Edremit’te araç kiralama işleminiz için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

www.budget.com.tr

Adresler

Erdek Marina: Erdek sahili
Kaz Dağı Milli Parkı: Pınarbaşı Köyü Edremit
Antandros Antik Kenti: Altınoluk Balıkesir
Tahtakuşlar Etnografya Müzesi: Tahtakuşlar Köyü Akçay Balıkesir