Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Erzincan' a Yola Çık

Erzincan' a Yola Çık

Yüksek dağlarla çevrelenmiş bir ovada kurulu olan Erzincan, doğal ve tarihi zenginlikleriyle keşfedilmeyi bekliyor. Tabii şehrin birbirinden lezzetli tatlar barındıran zengin mutfağını da unutmamak gerekiyor. Erzincan’ı keşfetmek için en kolay yolun bir araç kiralamak olduğunu söylemeye gerek yok! Erzincan’da araç kiralama işleminin ardından şehri keyifle gezebilirsiniz.
 
“Erzincan’da ne yenir?” ve “Erzincan’ın tarihi yerleri nerelerdir?” gibi merak ettiğimiz soruları şehirde yaşayanlara sorduk. Aldığımız yanıtlar doğrultusunda hazırladığımız gezi programıyla keyifli bir Erzincan turu yapacağınızı umuyoruz.

Erzincan’da Ne Yenir?

Erzincan’da Ne Yenir?

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Erzincan’da kete ve kaygana mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında geliyor. Ballı ve yoğurtlu çeşitleri yapılan ve bir tür hamur işi olan şirin de oldukça lezzetli. Alışılmışın dışında lezzetlere meraklıysanız balkabağı turşusu tam size göre. Et yemeklerinde de iddialı olan Erzincanlıların vazgeçilmezi kuzu dolması ve döner. Saydığımız tüm bu lezzetler Erzincan’a özgü yöresel yemeklerden yalnızca birkaçı. Yaprak döner, etli üzüm yaprağı sarma, babikko, kelecoş, evelik dolması, Tatar böreği, haşıl, kesme çorbası, siron ve ısırgan aşı gibi yöresel tatların da Erzincan atmosferinde denenmesi gerekiyor. Tüm bu yiyecekler bir yana meşhur Erzincan tulum peynirini tatmalı, evinize dönerken yanınızda götürmelisiniz.

Erzincan’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Erzincan’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Erzincan’ın zengin mutfağının yansımaları kahvaltıda da etkisini hissettiriyor. Şehrin merkezi başta olmak üzere birçok farklı lokasyonda yöresel lezzetlerin sunulduğu zengin kahvaltı seçeneklerine ulaşılması mümkün oluyor. Hamur işlerinin ve etlerin de yer aldığı Erzincan kahvaltı mekânlarının her biri güne mutlu bir şekilde başlanmasını sağlıyor.

Erzincan’da Yemek Nerede Yenir?

Erzincan’da Yemek Nerede Yenir?

Her ilde olduğu gibi Erzincan’da da ün kazanmış, hem yerel halkın hem de turistlerin ziyaret etmeyi öncelikli olarak tercih ettiği restoranlar bulunuyor. Bu restoranlara şehir içinde olduğu kadar şehre birkaç kilometre uzaklıkta da rastlanabiliyor. Doğa ile iç içe yemeklerin yendiği mekânlar sakin bir akşam geçirmek isteyenlerin gözdesi olurken tarihi dokuya uyum sağlayan restoranlar mistik deneyimler peşinde koşanların kalbini çalıyor.

Erzincan mutfağının zenginliklerini yansıtan Erzincan restoranları farklı bütçelere hitap edecek denli çeşitli. Bölgeye has yöresel lezzetlerin yanı sıra et çeşitlerinin de denenebileceği restoranlar sizin de hatıralarınızda yer edecek.

Erzincan’da Gezilecek yerler

Erzincan’da Gezilecek yerler

Şehir merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Üzümlü ilçesinde yer alan Aygır Gölü, Erzincan gezinize keyif katacak. Botla gezebileceğiniz Aygır Gölü, Türkiye’nin en büyük krater göllerinden biri olma özelliği taşıyor. Bölgede yürüyüş yapabilir, harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

Erzincan’da ziyaret edilecek bir başka doğa harikası ile Otlukbeli Gölü. 1994 yılında Doğal Sit Alanı olarak tescillenen bölge doğa fotoğrafçılarının da gözdesidir. Yolu Erzincan’a düşenlerin Girlevik Şelalesi’ne mutlaka uğramaları gerekiyor. En güzel Erzincan köyleri arasında yer alan Girlevik’te bulunan şelale merkeze yalnızca 35 kilometre uzaklıkta. Diğer bir deyişle Erzincan araç kiralama hizmeti alındığında dakikalar içerisinde bu güzelliğe tanıklık edilebiliyor.

Erzincan’ın Tarihi Yerleri

Üzümlü, Aygır Gölü’nün yanı sıra tarihi zenginlikleriyle de biliniyor. Urartu, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış olan bölgede Altıntepe Ören Yeri’ni gezebilir, zamanda yolcuğa çıkabilirsiniz.
 
Şehir merkezinden yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tercan bir sonraki durağınız olabilir. İlçedeki önemli yapılardan biri olan Abrenk Kilisesi 1854 yılında inşa edilmiş. Mama Hatun Kervansarayı ise Tercan’da karşınıza çıkacak bir diğer önemli eser. Kervansarayın 12. yüzyılın sonlarında inşa edildiği tahmin ediliyor. Kervansarayın ardından yine Saltuklu prensesi Mama Hatun için 13. yüzyılın başında yaptırılmış Mama Hatun Türbesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Tarihi Hitit ve Urartu dönemine kadar uzanan Kemah Kalesi’ni ise kesinlikle es geçmemelisiniz.

Erzincan’da Gece Hayatı

Keyifli bir gece için Erzincanlıların önerisi, şehir merkezinde yer alan butik otellerin teras barları oluyor. Şehir manzarası eşliğinde canlı müzik dinleyebileceğiniz bu mekânlar yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Erzincan Oto Kiralama

 Budget Erzincan ofisinden araba kiralamak şehri keşfetmenin en pratik yolu. Erzincan araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Erzincan Araç Kiralama Ofisi
Erzincan Havalimanı adres: Erzincan Havalimanı
Telefon: (0542) 433 9924
www.budget.com.tr
 
Adresler
 
Abrenk Kilisesi: Tercan Erzincan
Mama Hatun Kervansarayı: Tercan Erzincan
Mama Hatun Türbesi: Tercan Erzincan
Altıntepe Ören Yeri: Üzümlü Erzincan
Aygır Gölü: Üzümlü Erzincan