Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Erzurum

Erzurum

Erzurum’daki gezinizde en sık duyacağınız üç şey Palandöken, cağ kebabı ve Oltu taşı olacak. Ancak şehrin size vadettikleri bunlarla sınırlı değil. Erzurum’u keşfetmenin en pratik yolu bir araç kiralamak. Erzurum araç kiralama işlemi sonrasında şehir halkının “Erzurum’da ne yenir?”, “Erzurum’un tarihi yerleri nerelerdir?”, “Oltu taşı nereden alınır?” gibi sorulara verdikleri yanıtlar doğrultusunda gezinizi planlayabilirsiniz.

Erzurum’da Ne Yenir?

Erzurum’da Ne Yenir?

Kuzu ya da oğlak etinden yapılan cağ kebabı, şişe geçirilerek odun ateşinde pişiriliyor. Erzurumlular, cağ kebabını tatmadan şehirden ayrılmamanız konusunda ısrarcılar ve bu ısrarın oldukça haklı gerekçeleri var. Cağ kebabının ününün diğer lezzetleri bir miktar gölgede bıraktığı düşünülse de Erzurum’a özgü farklı yöresel lezzetlerin de bulunduğunun unutulmaması gerekiyor. Aşotu çorbası, şalgam dolması, lalanga, lor dolması, su böreği, hasuta, çiriş yemeği, dut çullaması, çaşır, Erzurum ketesi ve kadayıf dolması Erzurum’un mutlaka tadılması gereken lezzetleri arasında yer alıyor.

Erzurum’da Kahvaltı

Erzurum’da Kahvaltı

Erzurum kahvaltı salonlarının konsepti şehre özgü lezzetler denli çeşitli. Açık büfe kahvaltılar kadar yöresel lezzetlere ağırlık verilen menülere de rastlamak mümkün oluyor. Dolayısıyla Erzurum’da güne hangi tatlarla başlanacağı tamamen size bağlı olarak değişiyor! Tercihlerinizi belirledikten sonra şehirde yapacağınız keyifli keşiflerle kahvaltı keyfini sonuna dek yaşayabilirsiniz. Bu keşifler sırasında Erzurum civil peynirini tatmayı unutmayın!

Erzurum’da Yemek Nerede Yenir?

Erzurum’da Yemek Nerede Yenir?

Erzurum restoranları farklı lezzetlerle olduğu kadar farklı konseptlerle de hizmet veriyor. Anadolu kültürünün yaşatıldığı mekanlardan bazılarında sedirlerin üzerinde, türküler eşliğinde unutulmaz zamanlar geçirilebiliyor. Bazı mekanlar sahip oldukları mimari ve tarihi doku ile yöresel lezzetlerin benzersiz uyumunu yaşatıyor. Şehir merkezi kadar şehre mesafeli bölgelerde de yer alan Erzurum restoranları gerek öğle gerek akşam yemeklerinde keyifli anıların yaşanmasını sağlıyor.

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Erzurumluların gözde mesire yerlerinden biri olan, merkeze yaklaşık 100 km uzaklıktaki Tortum Gölü, 18. yüzyılda bir heyelan sonucu oluşmuş. Zaman içinde kuşların evi haline gelen göl, günümüzde akbabalar olmak üzere birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Ortaya çıkan doyumsuz manzaranın ise kesinlikle görülmesi öneriliyor.
 
Kış aylarında kaplıcalara gitmek Erzurumluların en sevdiği aktivitelerin başında geliyor. Merkeze yaklaşık 40 km uzaklıktaki Pasinler, kaplıca turizminin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri. Pasinler’de birçok kaplıca var, ancak Erzurumluların önerisi 14. yüzyılda inşa edilen tarihi Büyük Kaplıca. Dışarıda lapa lapa kar yağarken, kaplıcanın tarihi atmosferi eşliğinde unutulmaz saatler geçirebilirsiniz.
 
Erzurum’da yılın hangi döneminde olursanız olun, Palandöken’e mutlaka çıkmalısınız. Telesiyejle en yüksek noktasına çıkıp Palandöken’in muhteşem manzarasını seyretmeden Erzurum’u tam anlamıyla görmüş sayılmazsınız. Kayak severler için Palandöken’in en önemli kış sporları merkezlerinden biri olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Erzurum’un Tarihi Yerleri

Erzurum’un Tarihi Yerleri

14. yüzyıl başlarında İlhanlıların inşa ettirdiği Yakutiye Medresesi şehrin sembol yapılarından biri. Çok iyi korunan medrese, Orta Asya Türkleri’ne ve İslam dinine ait figürleriyle de göz kamaştırıyor. Bugün Etnografya Müzesi olarak hizmet veren medrese, Erzurum’da görülecek yerler listenizde yer alması gereken yapıların başında geliyor.
 
Yakutiye’deki bir diğer önemli yapı da Ulu Cami. Anadolu Selçuklu mimarisinin şehirdeki ilk örneklerinden biri olan cami, fil ayağı sütunları ve fil gözü pencereleriyle dikkat çekiyor.
Damat Rüstem Paşa’nın 16. yüzyılda Mimar Sinan’a yaptırdığı Rüstem Paşa Kervansarayı, şehrin görkemli mimari yapılarından bir diğeri. 1970 yılında restore edilerek halka açılan kervansaray, bugün Oltu taşı satılan bir çarşı olarak kullanılıyor.

Erzurum’da Gece Hayat

Erzurum’da Gece Hayat

Erzurum’un gece hayatı, Doğu Anadolu’daki diğer şehirlerle kıyaslandığında oldukça hareketli. Atatürk Üniversitesi sayesinde her yıl daha da kalabalıklaşan şehirde gece dışarı çıkmak için birçok farklı alternatif mekân bulunuyor. Erzurumlular daha otantik bir eğlence isteyenler için türkü barları önerirken konserler ve partiler düzenlenen yerler de yoğun talep görüyor.

Erzurum’da Araç Kiralama

Budget Erzurum ofisinden araba kiralayarak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Erzurum’da araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Adres: Gez Mah. Kazım Karabekir Cad. Sümbül Sok. Dumlu Apt. No: 7/B Erzurum
Telefon: (0442) 237 4722
www.budget.com.tr
 
Adresler
 
Erzurum Evleri: Cumhuriyet Cad. Yüzbaşı Sok. No: 17 Erzurum
Tortum Gölü: Uzundere Erzurum
Büyük Kaplıca: Kaplıcalar Mah. Pasinler Erzurum
Palandöken & Konaklı Kayak Merkezi: Palandöken Erzurum
Yakutiye Medresesi: Lalapaşa Mah. Yakutiye Erzurum
Ulu Cami: Cumhuriyet Cad. Yakutiye Erzurum
Rüstem Paşa Kervansarayı: Mirza Mehmet Mah. Ayazpaşa Cad. No: 1 Erzurum