Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
İstanbul Anadolu'ya Yola Çık

İstanbul Anadolu'ya Yola Çık

İstanbul Anadolu Yakası keşfedilecek sayısız güzellik barındırıyor. Eşsiz Boğaz manzarasına sahip mekânları, yalıları ve sıcak semtleriyle meşhur Anadolu Yakası’nı gezmenin en kolay yolu bir İstanbul Anadolu Yakası araç kiralama işlemi yapmaktır. Budget İstanbul Anadolu Yakası araç kiralama ofisinde araba kiralama işlemini tamamladıktan sonra bölgenin en güzel köşelerini keşfedebilirsiniz. “İstanbul Anadolu Yakası’nda ne yenir?” ve “İstanbul Anadolu Yakası’nın tarihi yerleri nerelerdir?” gibi merak ettiğimiz soruları bilenlere sorduk. Aldığımız yorum ve önerilerle keyif alacağınızı düşündüğümüz bir gezi programı oluşturduk.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Ne Yenir?

İstanbul Anadolu Yakası’nda Ne Yenir?

İstanbullular için simit kahvaltının vazgeçilmezi. Çıtır simit, beyaz peynir ve çay basit ama en leziz kahvaltılardan biri. İstanbul, kokoreç ve midye dolma gibi sokak lezzetlerinin de cenneti. Şehrin birçok noktasında bu nefis tatları deneyebilirsiniz. Kozmopolit yapısıyla oldukça özel bir destinasyon olan İstanbul Anadolu Yakası’nda, İstanbul’un tamamında olduğu gibi tüm Türkiye’ye özel yöresel lezzetleri bulabilirsiniz. Üstelik yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya ait küresel lezzetleri de bu şehirde keşfedebilirsiniz. Dememiz o ki, İstanbul Anadolu Yakası’ndaysanız canınızın istediği tüm lezzetlere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Kahvaltı Nerede Yapılır?

İstanbul Anadolu Yakası’nda Kahvaltı Nerede Yapılır?

İstanbul Anadolu Yakası mavi ile yeşilin kucaklaşmasının yaşandığı bir yerdir. İstanbul manzarasına tanıklık ederken kahvaltı yapabileceğiniz birçok farklı mekan bulunur. Gerek şehir içerisinde gerekse merkez yöresinde birçok farklı kahvaltı mekanı bulunduğu için tercihlerinizi istekleriniz şekillendirecektir. Dilerseniz sahile inip simit ve çayla güne başlayabilirsiniz, dilerseniz muhteşem tostlarda. İsterseniz serpme kahvaltıların tadını çıkarabilirsiniz, isterseniz çorba çeşitleri ile güne sıcak bir başlangıç yapabilirsiniz. Salaş, modern ve otantik tasarımlara sahip İstanbul Anadolu Yakası kahvaltı mekânları arasında eminiz ki aradığınız tüm güzellikleri bulabileceksiniz.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Yemek Nerede Yenir?

İstanbul Anadolu Yakası’nda Yemek Nerede Yenir?

Adalar, Beykoz, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar ve güzelliği ile büyüleyen birçok ilçeye sahip olan İstanbul Anadolu Yakası öğle ve akşam yemeklerinde sayısız alternatifin bulunabileceği bir destinasyondur. İstanbul Anadolu Yakası restoranlarında en taze deniz ürünlerinin keyfini çıkarmak da kırmızı etin en leziz hallerini deneyimlemek de mümkündür. Dilerseniz Türkiye’ye özgü yöresel lezzetlerin sunulduğu daha lokal işletmelerde de muhteşem bir deneyim yaşayabilirsiniz. İstanbul gibi dünya genelinden turist çeken bir şehirde olmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Kozmopolit yapısı ve turist potansiyeli nedeniyle İstanbul’un Anadolu Yakası’nda dünya mutfağının seçkin lezzetlerine de kolaylıkla ulaşabileceğinizi bilmelisiniz. Son yıllarda giderek artan ve beğeni kazanan butik hamburgercilerin de oldukça revaçta olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul Anadolu Yakası’ndaysanız yemek yiyebileceğiniz ve her defasından farklı bir keyif yaşayabileceğiniz sayısız alternatifi keşfederken kiralık araç hizmetinin sunduğu konforu bir kez daha hissedeceksiniz.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gezilecek Yerler

Kendinizi doğanın kollarına bırakmak isterseniz Polonezköy kesinlikle doğru adres. Beykoz’daki bu şirin köy özellikle hafta sonları İstanbulluların bir numaralı kaçış noktası. Polonezköy, yurtlarından sürgün edilen Polonya halkının Osmanlı Devleti topraklarına sığınmasıyla 1842 yılında kuruldu. Tüm gününüzü şirin evleri ve ormanıyla meşhur Polonezköy’de geçirebilirsiniz. Köydeki çoğu restoranın bahçesi piknik yapma imkânı da sunuyor. Daha sonra köyün en eski evi olan Zosia Teyze’nin Hatıra Evi’ni ziyaret ederek Polonezköy’ün eski günlerine yolculuk edebilirsiniz.

İstanbullular için doğaya kaçışın bir diğer adresi de Şile. İstanbul’un kuzeyinde yer alan bu şirin yer Karadeniz ikliminin etkisiyle yemyeşil bir doğaya sahip. İnce kumlu plajları ve temiz denizi Şile’nin albenisini artıran özelliklerin başında geliyor. Yaz aylarında Şile plajlarında serinlemeniz de gezi keyfinizi artırmanın bir diğer yolu olarak ön plana çıkıyor.

1859’da inşa edilen Şile Feneri, siyah beyaz şeritli sekizgen gövdesiyle heybetli bir görünüme sahip. Müze olarak hizmet veren bu gösterişli yapıyı ziyaret etmeden Şile’den ayrılmayın.

Fener’e 500 metre mesafedeki Ağlayan Kayalar Şile’ye gelenleri oldukça şaşırtıyor. Hakkında pek çok efsane anlatılan Ağlayan Kayalar, taşların arasından akan sular sebebiyle ağlayan bir insana benzetiliyor. Burada bulunan plajdan denize girilebildiği gibi civarda piknik alanları da bulunuyor. Cenevizliler tarafından yapılmış Şile Kalesi ve Şile’nin merkezinden yaklaşık 8 kilometre mesafedeki Saklıgöl de gidilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Şile’ye bağlı bir tatil beldesi olan Ağva’da bulunan Kilimli Koyu bir diğer durağınız olabilir. Kilimli Koyu’nda rüzgâr ve dalgaların aşındırdığı kayalar sıra dışı bir görünüm oluşturmuş. Özellikle fotoğrafçılıkla ilgilenenler için burası benzersiz kareler sunuyor. Kilimli Koyu’na gitmişken organik ürünlerin satıldığı semt pazarına da uğramanız öneriliyor.

İstanbul Anadolu Yakası’nın Tarihi Yerleri

İstanbul Anadolu Yakası’nın Tarihi Yerleri

Kadıköy’den yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki boğaz ile Karadeniz’in kesişme noktasındaki Beykoz’da bulunan Anadolu Feneri sizi tarihte kısa bir yolculuğa çıkarabilir. Yolun uzunluğunu farkettiğinizde İstanbul Anadolu Yakası araç kiralama işlemi yaptığınıza oldukça memnun olacaksınız. 1834 yılında Boğaz’a giren gemilere yol göstermek için yapılan ve mahalleye adını veren 19 metre yüksekliğindeki fener orijinal görünümünden hiçbir şey kaybetmemiş. Fener ve çevresi İstanbul’un biraz dışında huzurlu ve keyifli saatler geçirebileceğiniz özel bir durak.

Beykoz’da görebileceğiniz bir diğer önemli yapı da Anadolu Hisarı. Anadolu Feneri’nden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan hisar, 1395 yılında Yıldırım Bayezid tarafından yaptırıldı. Boğaz’ın en dar noktasına böyle bir kale inşa edilmesinin amacı, Boğaz trafiğini kontrol edebilmek ve şehre denizden gelebilecek saldırıları görebilmekti. Zamanında önemli bir gözlem noktası olan Anadolu Hisarı, harika bir İstanbul manzarası izleyebileceğiniz noktalar arasında.

Son olarak Kadıköy’de 1908 yılında hizmete açılan tarihi Haydarpaşa Garı’nı ziyaret etmeden Anadolu Yakası gezinizi sonlandırmamalısınız.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gece Hayatı

İstanbul Anadolu Yakası’nda Gece Hayatı

İstanbul Anadolu Yakası’nda gece hayatının en hareketli olduğu yerlerden biri Kadife Sokak. Özellikle hafta sonu geceleri sokağa taşan insanlarla Kadife Sokak eğlenceli bir gece vadediyor.

Anadolu Yakası’nın gözde ilçeleri olan Kadıköy ve Moda’da gece hayatı göz kamaştırıyor. Farklı konseptlere sahip gece kulüpleri, meyhaneler, alkollü mekânlar İstanbul Anadolu’nun keyfini taçlandırmanızı sağlayacak özelliklere sahip.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Araç Kiralama

Budget İstanbul Anadolu Yakası araç kiralama ofisinden araç kiralama işlemi yapmak şehri keşfetmenin en pratik yolu. İstanbul Anadolu Yakası araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Budget İstanbul Anadolu Yakası Araç Kiralama Ofisi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Ofisi
Adres: Kurtköy Mah. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik İstanbul
Telefon: (0216) 588 5198
Suadiye Şehir Ofisi
Adres: Bostancı Mah. Bağdat Cad. Çınarlı Sok. No: 444 D: 9/A Kadıköy İstanbul
Telefon: (0216) 380 5655
www.budget.com.tr

Adresler

Polonezköy: Polonezköy Beykoz İstanbul
Şile Feneri: Balibey Mah. Fener Cad. Şile İstanbul
Şile Kalesi: Şile İstanbul
Ağlayan Kayalar: Balibey Mah. Şile İstanbul
Saklıgöl: Ağva Beldesi Şile İstanbul
Kilimli Koyu: Ağva Beldesi Şile İstanbul
Kız Kulesi: Salacak Mevki Üsküdar İstanbul
Haydarpaşa Garı: Rasimpaşa Mah. Kadıköy İstanbul
Anadolu Feneri: Anadolu Mah. Beykoz İstanbul