Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
İzmit'e Yola Çık

İzmit'e Yola Çık

Tarihi yapılar, Karadeniz kıyılarında deniz keyfi, lezzetli yemekler… İzmit ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden biri olsa da gezginlere saklı pek çok güzellik sunuyor. Şehri keşfetmek için yapılması gerekense bir İzmir araç kiralama işlemi yapmak. İzmit araç kiralama işlemlerinizi Budget İzmit araç kiralama ofisi ile hızlıca yapabilirsiniz. İzmit Araba kiralama işleminden sonra işinizi kolaylaştıracak bir diğer önemli unsur da İzmitlilerin önerileri. “İzmit’te ne yenir?”, “İzmit’te gezilecek yerler nerelerdir?” gibi sorulara İzmitlilerin verdiği cevaplar İzmit gezinizi daha keyifli kılacak.

İzmit’te Ne Yenir?

İzmit’te Ne Yenir?

Yapımı gayet basit fakat lezzeti benzersiz olan umaç çorbası sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Ispanak, efelik ve kazayağı gibi otlarla hazırlanan ve adına mancar denen yemek de ilginizi çekebilir. İzmitlilere göre kiremitte alabalık, ev yapımı makarnalar ve ciğceli kavurmanın da mutlaka tadına bakmalısınız. Kandıra’nın meşhur manda yoğurdu ve şehirlerarası yolculukların klasiği olan pişmaniye de şehre özgü lezzetler arasında.
İzmit yöresel yemeklerin oldukça dikkat çekici olduğu şehirlerden. Akıtma, otur Fatma tatlısı ve höşmerim de İzmit gezinizi tatlandıracak lezzetlerden bazıları.

İzmit’te Kahvaltı Mekânları

İzmit’te Kahvaltı Mekânları

İzmit, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ve leziz kahvaltı deneyimlerinin yaşanabileceği şehirlerden biri. Farklı konseptte tasarlanan kahvaltı mekanlarında doğal yiyecekleri bulabilir, serpme kahvaltıların tadını doğa ile iç içe mekânlarda yaşayabilirsiniz.

İzmit’te Yemek Nerede Yenir?

İzmit’te Yemek Nerede Yenir?

İzmit restoranları farklı damak zevklerine hitap edebilecek çeşitlilikte. Kırmızı etin en leziz örneklerini tadabileceğiniz restoranların yanı sıra yöresel yemeklerin sunulduğu mekanları da tercih edebilirsiniz. Şehir içinde ve İzmit şehir merkezinden kiralık araçlar ile gidilebilecek uzaklıkta bulunan destinasyonlarda hem öğle hem de akşam yemeklerinizi seçkin adreslerde tamamlayabilirsiniz

İzmit’te Gezilecek Yerler

İzmit’te Gezilecek Yerler

Şehrin Karadeniz kıyısında bulunan Kefken, dört mevsimin yakıştığı özel yerlerden biri. İzmit merkezine yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki bölge, özellikle yaz aylarında deniz keyfi için tercih ediliyor. İzmit’e sıcak havalarda gelecekler Kefken’i mutlaka rotanıza dahil etmelisiniz. Kefken merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz Kumcağız Plajı, buradaki en güzel kumsallardan biri. Pembe kayaları görmeden Kefken’den ayrılmamalısınız. Sudayken yumuşak, çıkarıldığında sertleşen kayalar Osmanlı döneminde birçok yapının inşasında kullanılmış. İstanbul’daki Sultanahmet Camii bu yapıların en bilineni.

Erim Tepesi, Kefken’in ilgi gören bir diğer noktası. Bölgeye hâkim konumuyla günbatımını izlemek isteyenlerin tercih ettiği tepe, romantik atmosferi ve manzarasıyla keyifli saatler vadediyor.

İzmitlilere göre Gayret Gemi Müzesi de görülecek yerler listenizde olmalı. Kore ve Vietnam savaşlarında kullanılan 1946 yapımı USA Everson gemisi, 1973 yılında Türk Donanması’na geçmişti. Adı TCG Gayret olarak değiştirilen gemi daha sonra müzeye dönüştürüldü. İlginç bir müze deneyimi vadeden bu dev gemide, yakın tarihte yaşanan savaşlara dair çarpıcı fotoğraflar ve objeler sergileniyor.

İzmit merkezine 17,5 kilometre mesafedeki Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, yaklaşık 5000 yıllık tarihi olan İzmit’in geçmişine doğru bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin ziyaretine açık. Müzede Helenistik dönem ile Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergileniyor.

İzmit’in Tarihi Yerleri

Şehrin ayakta kalan tarihi yapıları Türkiye’nin geçmişine ışık tutuyor. Bu yapılardan en önemlisi merkeze 68 kilometre uzaklıktaki Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi. Türk resim sanatına yön vermiş bir ressam ve müzeci olan Osman Hamdi Bey’in 1884’te yaptırdığı köşk bugün müze olarak gezilebiliyor. Ressamın en ünlü tablolarına hayat verdiği köşkü ziyaret etmek ilham verici bir deneyim olabilir. Bu eşsiz mekanlar arasındaki uzaklığı farkettiğinizde İzmit araç kiralama işlemi yaptığınıza çok memnun olacaksınız.

İzmitlilerin gezi listenizde olmasını önerdiği yapılardan bir diğeri Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi. Osmanlı’nın ünlü mimarlarından Garabet Amira Balyan imzasını taşıyan yapı, 19. yüzyılın sonlarında Sultan Abdülaziz’in av köşkü olarak inşa edildi. Balyanların imzasını taşıyan birçok yapı gibi Kasr-ı Hümayun Sarayı da görenleri kendine hayran bırakıyor. Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi’nin yanında yer alan Saat Kulesi şehrin sembolleri arasında. II. Abdülhamit'in hükümdarlığının 25. yılını kutlamak için dikilen kule, ünlü mimar Vedat Tek’in eseri.

İzmit’te Gece Hayatı

İzmit’te canlı müzik yapılan birçok farklı alternatif bulunuyor. Yine de şehrin kendine has çok hareketli bir gece hayatı bulunmadığının fakat İstanbul’a çok yakın olduğunun unutulmaması gerekiyor. Kiraladığınız araç ile eğlenceli akşamlar geçirmek için gerek İzmit’te gerekse İstanbul’da bulunan farklı durakları ziyaret edebilme özgürlüğüne sahipsiniz. Seçim tamamen size kalıyor!

İzmit Araç Kiralama

Budget İzmit ofisinden araç kiralamak şehrin güzellikleriyle kolayca buluşmanızı sağlayacak. İzmit’te araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Budget İzmit Araç Kiralama Ofisi
Adres: Yenidoğan Mah. 4. Geçit No:7 İzmit Kocaeli
Telefon: (0262) 332 4499
www.budget.com.tr

Adresler

Gayret Gemi Müzesi: Salim Dervişoğlu Cad. No: 56 İzmit
Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Atatürk Mah. Kozluk Sok. Alikahya İzmit
Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi: Eskihisar Köyü Osman Hamdi Bey Cad. Gebze Kocaeli
Kasr-ı Humayun Saray Müzesi: Kemalpaşa Mah. Saray Yokuşu İzmit
Saat Kulesi: Kemalpaşa Mah. Hürriyet Cad. İzmit