Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Konya'ya Yola Çık

Konya'ya Yola Çık

Mevlana ile özdeşleşen Konya çoğunlukla mistik bir şehir olarak bilinse de özünde çok daha fazlasıdır; hem köklü bir tarihe hem de etkileyici doğal güzelliklere sahiptir. Türkiye’nin en büyük şehirlerden biri olan Konya’yı keşfetmek için Konya araç kiralama işlemi yapılacak ilk şeylerden biri olmalıdır. Konya araç kiralama işleminizi Budget Konya araç kiralama ofisi ile hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. Konya araç kiralama işleminden  sonra yerli halkın “Konya’da ne yenir?” ve “Konya’nın tarihi yerleri nereleridir?” gibi sorularımıza verdikleri yanıtlardan da yararlanarak keyifli ve unutulmaz bir gezi planı yapabilirsiniz.

Konya’da Ne Yenir?

Konya’da Ne Yenir?

İç Anadolu’da yer alan ve tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya muhteşem yöresel lezzetlere sahiptir. En bilindik yöresel lezzeti etli ekmek olmakla birlikte Konya mutfağında keşfedilmesi gereken daha birçok harika vardır. Sac böreği, Arabaşı çorbası, bamya çorbası, etli topalak, batırık, fırın kebabı, düğün pilavı, Mevlana böreği ve tirit Konya gezinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler arasındadır.

Konya’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Konya’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Konya’da birçok farklı kahvaltı mekanı bulunur. Bu mekanlarda yöresel lezzetler kadar serpme kahvaltılar da ziyaretçilerin beğenisini kazanmaktadır. Konya’nın merkezinde ve çevre ilçelerinde birbirinden çeşitli lezzet duraklarını keşfedebilirsiniz. Konya’da araç kiralama hizmeti alarak en leziz kahvaltı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Konya’da Yemek Nerede Yenir?

Konya’da Yemek Nerede Yenir?

Konya’da yemek yenebilecek birçok otantik restoran bulunmaktadır. Tadılması gereken lezzetler özelinde ustalaşan restoranlarda hem yöresel yemekleri hem de birbirinden enfes kebap seçeneklerini bulabilirsiniz. Farklı konseptlerde hizmet veren mekanlar olduğu için hangisine gideceğinize beğenileriniz ve tercihleriniz doğrultusunda karar vermelisiniz. Bulunduğunuz bölgedeki misafirperver yerel halka taleplerinizi ilettiğiniz takdirde size yemek yenebilecek en doğru adresler hakkında yardımcı olacaklardır.

Konya’da Gezilecek Yerler

Konya’da Gezilecek Yerler

Nasreddin Hoca’nın yaşadığına inanılan Akşehir, Konyalıların görmenizi önerdiği önemli yerlerin başında geliyor. Şehir merkezine yaklaşık 135 kilometre uzaklıktaki Akşehir gezinize Nasreddin Hoca’nın türbesiyle başlayabilirsiniz.

Ne zaman yapıldığına dair kesin bir bilgi bulunmayan, 1905’te onarılan türbenin ardından Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni gezebilirsiniz. Hoca’nın maya çaldığı Akşehir Gölü de şehrin doğa bakımından en zengin, soluklanmak için en doğru noktalarından biri.

Birkaç saatinizi ayırabileceğiniz Meram Bağları, halkın “vaha” olarak tanımladığı bir yer. Şehir merkezine 27 kilometre uzaklıktaki bağlar, piknik alanları, yürüyüş yolları, çam ağaçları ve gül bahçeleri ziyaretçilerine huzur vadediyor. Siz de Meram Bağları’nda geçirdiğiniz sürede huzur bulabilir, muhteşem fotoğraflar çekerek anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Konya’nın Tarihi Yerleri

Konya’nın Tarihi Yerleri

Konya’ya vardığınızda yapılacak şeylerden belki de en önemlisi Mevlânâ Müzesi’ne gitmek diyebiliriz. Adı sevgi ve hoşgörüyle özdeşleşen büyük sufinin dergâhı, müze kompleksinin içinde yer alıyor. Dergâh, 1926’dan bu yana ziyarete açık. Merkezinde Yeşil Kubbe olarak da anılan Kubbe-i Harda Türbesi’nin bulunduğu müzede değerli el yazmaları, sabır taşları ve dergâha ait çok sayıda obje sergileniyor. Mesnevi’si ile insanların gönül dünyasını değiştiren Mevlânâ’ya bu kadar yakın olmak, sizin için de bambaşka bir deneyim olacak.

MS 327 yılında, Bizans İmparatoru’nun annesi Helena’nın yaptırdığı Aya Elena Kilisesi bölgede yaşamış Hristiyanlardan kalan en önemli miras. Kilise, Konya merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor; bölgeyi ziyaret eden Hristiyanların da ilgi odaklarından biri olduğu biliniyor.

MÖ 3. yüzyıla uzanan geçmişiyle Kilistra Antik Kenti de tarihle ilgilenenlerin görmesi gereken bir yer. Kilistra, Konyalılara göre Kapadokya kadar ilgi çekici. Kilistra’da Bizanslılardan günümüze kalan süslemeleri, yazıtları ve yapıları görmeden Konya’dan dönmeyin.

Selçuklu mimarisinin özel örneklerinden biri olan İnce Minareli Medrese de görülmeye değer yapılar arasında ilk başlarda yer alıyor. Taş ve Ahşap Evler Müzesi olan medrese şehir merkezine 1,5 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Konya’da Gece Hayatı

Konya’da Gece Hayatı

Konya gece hayatı çok hareketli olan illerden biri değil. Gece eğlenmek ve günün yorgunluğunu atmak için genellikle yıldızlı otellere ait barlar tercih ediliyor. Farklı türdeki müzik dinletileri eşliğinde göreceli olarak sakin ancak unutulmayacak bir akşam yaşanabiliyor.

Konya Araç Kiralama

Budget Konya araç kiralama ofisinden araba kiralama işlemi yapmak şehri keşfetmenin en pratik yolu. Konya’da araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Budget Konya Araç Kiralama Ofisi

Şehir Ofisi adres: Ferhuniye Mah. Ahmet Hilmi Nalçacı Cad. Hukukçuları Sitesi C Blok D: 14/A Konya
Telefon: (0332) 234 3147
www.budget.com.tr

Adresler

Nasreddin Hoca Türbesi: Akşehir Konya
Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi: Selçuk Mah. Ulucami Cad. Akşehir Konya
Akşehir Gölü: Akşehir Konya
Mevlana Müzesi: Aziziye Mah. Mevlana Cad. No: 1 Karatay Konya
İnce Minareli Medrese: Selçuklu Konya