Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Malatya'ya Yola Çık

Malatya'ya Yola Çık

“Malatya”  dendiğinde akla ilk kayısı gelse de bu şehir sizi gerek doğası, gerek tarihi güzellikleri ve gerekse zengin mutfağıyla sizi şaşırtacaktır. Her köşesi keşfedilmeyi bekleyen Malatya’da araç kiralama, kenti keşfetmek için en pratik yoldur.

Yerel halka yönelttiğimiz “Malatya’da ne yenir?” ve “Malatya’nın tarihi yerleri nerelerdir?” gibi sorulara aldığımız yanıtların gezinizi renklendireceğine eminiz. Malatya’nın tüm güzelliklerini keşfetmek için yazımızdaki önerileri değerlendirebilir, keyifli bir yolculuğun yanı sıra eğlenceli bir tatil deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Malatya’da Ne Yenir?

Bulgur, Malatya mutfağının yıldızı dersek abartmış olmayız. Yassı köfte, Malatya kebabı, mercimekli bulgur çorbası, analıkızlı içli köfte, bildik dolması ve panık akla ilk gelen bulgur yemekleri.

Tortor, pazı cacığı ve kabak ekşisi de Malatya’da mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Şehirde yapılan tatlıların ana malzemesiyse kayısı. Hoşafı ve reçeli çok güzel olsa da lezzetiyle zirveye çıktığı tereyağlı kayısı tatlısı açık ara önde.

Tabii kayısılı kavurma, gırık, Malatya kömbesi, Malatya patlıcan tava, Malatya usulü sıkma köfte, kiraz yaprağı sarması, elmalı köfte, banık köfte ve geleli kebabı gibi efsanevi tatları da unutmamak gerekiyor. İşin özü şu ki, Malatya’da sizi tam bir lezzet şöleni bekliyor!

Malatya Kahvaltı Mekânları

Malatya Kahvaltı Mekânları

Zengin mutfağı ile kahvaltılarda da muhteşem bir deneyim yaşatan Malatya’da sabahları güne maksimum enerji ile başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Otantik, modern ve doğa içindeki kahvaltı mekânları ile hem göze hem ruha hitap eden Malatya sunduğu lezzet çeşitliliği ile de kalbinizi kazanacak. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için bu kahvaltı mekânlarından bazıları tarihi dokusuyla bambaşka bir deneyim yaşamanızı sağlayacak.

Malatya’da Yemek Nerede Yenir?

Malatya’da Yemek Nerede Yenir?

Malatya’da ağaçların gölgesinde, doğanın içinde ve otantik bir ortamda yemek yemek mümkün. Şehrin merkezinde ve yöresinde yemek yenebilecek birçok alternatif restoran yer alıyor. Dilerseniz Malatya yöresel lezzetleri deneyebilir dilerseniz geleneksel Türk mutfağının enfes tatlarını tercih edebilirsiniz; Malatya’daysanız seçim yapabileceğiniz ve yaptığınız seçimlerden memnuniyet duyabileceğiniz birçok alternatifiniz olacaktır.

Malatya Gezilecek Yerler

Malatya Gezilecek Yerler

Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Akçadağ’daki Levent Vadisi, doğa ve macera tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir yer. Merkeze yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki vadi, sarp ve engebeli dağların arasında etkileyici bir güzelliğe sahip. Vadinin keyfini trekking yaparak çıkarabilir, şehirden uzakta doğayla baş başa vakit geçirebilirsiniz. Seyir terasından vadiyi izlemeyi de unutmamanızı öneririz.

Şehir merkezine yaklaşık 117 kilometre uzaklıktaki Günpınar Vadisi de Malatyalıların ziyaret edilmesini önerdiği noktalardan biri. İrili ufaklı birçok şelalenin, mağaraların, gölet ve kanyonun bulunduğu 2 kilometre uzunluğundaki vadide rafting yaparak heyecan dolu saatler geçirebilirsiniz.

Malatya’ya kasım ayında gidecekseniz, Malatya Film Festivali’nin programını kontrol etmenizi öneririz. Genç bir festival olmasına rağmen kısa sürede Türkiye sinemasının önemli organizasyonlarından biri haline gelen festival, her yıl önemli oyuncu ve yönetmenlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Şehirde düzenlenen en önemli etkinlik olan festival sırasında Malatyalılar, Türk sinemasının en yeni örneklerini izleme fırsatı buluyor. Sinema tutkunları bu alternatifle ilgilenebilir.

Malatya Tarihi Yerleri

Malatya Tarihi Yerleri

Şehirdeki en önemli yapılardan biri olan Ulu Cami, merkeze 11 kilometre uzaklıktaki Battalgazi’de sizi bekliyor. 13. yüzyılda Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan cami, süslemeleriyle dikkat çekiyor. Ulu Cami, Malatyalıların görmenizi önerdiği yerlerin başında geliyor.

Malatya’ya kadar gelmişken Aslantepe Ören Yeri’ni görmemek olmaz. Burası, 5000 yıl önce devlet kavramının ilk ortaya çıktığı yerlerden biri olma özelliği taşıyor. Anadolu’da ilk şehir devleti yapılanmasının görüldüğü Aslantepe’deki höyükte dünyanın en eski kral mezarlarından birini göreceksiniz.

Arapgir ilçesinde yer alan Tarihi Taş Köprü ise geçmişten günümüze ulaşan önemli eserlerden biri olarak karşınıza çıkacak. Kimler tarafından ne zaman yaptırıldığı bilinmeyen bu eserin 3. yüzyıldan bu yana ayakta durduğu biliniyor.

Malatya’ya geldiyseniz bu şehrin tarihi dokusunu hissetmek için ziyaret etmeniz gereken destinasyonlardan biri de Malatya Kalesi’dir. Roma İmparatoru Trajanus’un talebi doğrultusunda yaptırılan kaleden Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde de “Rakabe Kalesi” olarak bahsediliyor.

Malatya Gece Hayatı

Malatya, bölgenin en kalabalık şehirlerinden biridir ancak gece hayatı için fazla seçenek sunduğu söylenemez. Yine de son yıllarda ildeki öğrenci nüfusunun fazlalaşması ile birlikte gece hayatının bir miktar hareketlendiği ifade edilebilir. Şehirde gece hayatına dahil olmak isteyenler meyhanelere yönelebilirler, alternatif olarak canlı müzik yapılan mekanları ziyaret edebilirler.

Malatya Oto Kiralama

Budget Malatya ofisinden araba kiralamak şehri keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Malatya’da araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.

Budget Malatya Araç Kiralama Ofisi
Adres: Turgut Özal Mh. Fahri Kayahan Bulvarı No:27/C (Opet Karşısı) Yeşilyurt Malatya
Telefon: 0541 425 17 55
www.budget.com.tr