Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Ordu'ya Yola Çık

Ordu'ya Yola Çık

Ordu, Karadeniz’in hırçın suları ve muhteşem doğasıyla sarmalanmış özel bir şehir. Son yıllarda alternatif turizmin popüler duraklarından biri olan kentte harika vakit geçireceğinize eminiz. Şüphesiz bir araç kiralamak, şehirde geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek. Ordu araç kiralama adımından sonra şehirde yapılacaklar listenizi şekillendirmeye başlayabilirsiniz. “Ordu’da ne yenir?”, “Ordu’nun tarihi yerleri nerelerdir?” gibi sorulara Ordululardan aldığımız yanıtlarla rotanızı belirleyerek yola koyulabilirsiniz.

Ordu’da Ne Yenir?

Ordu’da Ne Yenir?

Ordu’da her mevsimin kendine ait tatları var. Örneğin bahar aylarında galdirik, kış aylarında da mısır yağlaşı en gözde yemekler. Yılın her döneminde yenilen pideyse şehir mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Melocan, domates turşusu kavurması ve golit isimli ekmeği tatmanızı öneren Ordululara göre levrek buğulamayı da denemeden bu diyardan ayrılmamalısınız. Mezgit ve barbun şehir mutfağını zenginleştiren en gözde balıklar. Balkabağı tatlısı ve un helvası da Orduluların favorileri arasında.

Ordu yöresel lezzetleri arasında denenmesi gereken dahası da var; faydalı bir ot çeşidi olan sakarcanın kullanıldığı sakarca kayganası, taze bezelye kayganası, fasulye diblesi, fırın fasulyesi, mısır yarmalı aş sarması, pazı mücveri, pancar döşemesi, mısır çorbası, ısırgan çorbası, gendeme, hamsi buğulama, yufka böreği ilk aklımıza gelen örneklerden.

Ordu’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Şehirde klasik Türk kahvaltısı servis eden birçok yer olsa da Ordulular için günün ilk öğününde pide ya da Ordu tostu yenmeli. Ordu’nun yeşillikleri arasında da şehir merkezinde de bulunan Ordu kahvaltı mekânları arasından seçim yaparak hem önerilen lezzetleri deneyebilir hem de serpme kahvaltı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Seçiminiz ne olursa olsun güne muhteşem bir başlangıç yapacağınıza emin olabilirsiniz.

Ordu’da Yemek Nerede Yenir?

Ordu’da yemek yenebilecek farklı konseptte birçok farklı restoran bulunuyor. Ordu restoranları menülerinde deniz ürünleri, kırmızı et yemekleri ve yöresel lezzetler sunuluyor. Her bütçeye hitap eden alternatiflerin bulunması yemek yeme deneyimini de mükemmelleştiriliyor. Nefis lezzetlerle gün ortasında enerji depolamak da güne dillere destan bir kapanış yapmak da mümkün oluyor.

Ordu Gezilecek Yerler

Ordu Gezilecek Yerler

Serin havası nedeniyle yaz aylarında Ordu çok sayıda turist ağırlıyor. Ordu yaylaları denince akla ilk şehir merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Perşembe Yaylası geliyor. Doğanın kucağında unutulmaz saatler geçireceğiniz Perşembe Yaylası, Orduluların mutlaka görmenizi önerdiği yerlerden biri.
 
Ordu, birçok efsaneye konu olmuş bir şehir. Bu efsanelerin en ünlüsüyse şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Yason Burnu ile ilgili. Mitolojideki Argonot efsanesine göre Yason’un karaya çıktığı yer olan bölge adını da bu efsanevi mitolojik liderden almış. Sadece şehrin değil Karadeniz’in de en çok görülmek istenen yerlerinden biri olan Yason, tarih ve doğanın buluştuğu özel bir yer. Antik bir limanın ve deniz fenerinin bulunduğu Yason’daki en önemli yapıysa Hagios Nikolas Ortodoks Kilisesi. Ordulular, Yason’u keşfettikten sonra kır kahvesinde manzaraya karşı çay içmenin tarifsiz bir keyif olduğunu söylüyorlar.

Ordu Tarihi Yerleri

Ordu Tarihi Yerleri

Ordu’nun tarihi yerlerinin en başında Kurul Kalesi geliyor. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Bayadı Köyü’ndeki kale, Doğu Karadeniz’in ilk arkeolojik kazı alanı. Pontus Kralı XI. Mitridates’in emriyle MÖ 2100 yılında inşa edilen yapı, sivri bir kaya üzerine kurulmuş. Kalenin içi zamanla bir yerleşim yerine dönüşmüş. Yunanlılar, Romalılar ve Perslere ait kalıntıların görülebileceği kale, ziyaretçilerine keyifli bir tarih yolculuğu vadediyor.
 
Geçmişte Rumların ve Ermenilerin yaşadığı Taşbaşı Mahallesi, Ordu şehir merkezinin görülmeye değer yerlerinden biri. Şehri kuşbakışı izleyen Boztepe’de bulunan tarihi mahalle Rum ve Ermeni mimarisinin nadide örnekleri, Rum kilisesi ve muhteşem manzarasıyla biliniyor.
 
Taşbaşı Mahallesi’ndeki tarih yolculuğunuzun ardından Boztepe’de heyecan dolu saatler geçirebileceğinizi hatırlatalım. Karadeniz’in en önemli yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Boztepe, adrenalin tutkunlarının gözde destinasyonlarından biri olarak biliniyor. 450 metre yükseklikten şehrin üstünde uçmak, Ordululara göre şehirde mutlaka yapmanız gereken aktivitelerin başında geliyor. Boztepe’deki gezinizin sonunda tepedeki kafelerde köpüklü bir Türk kahvesi içmek de keyifli olabilir.

Ordu Araç Kiralama

Budget Ordu ofisinden araba kiralamak şehri keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Ordu araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Ordu Araç Kiralama Ofisi
Adres: Yeni Mah. Sanayiciler Cad. No: 2/A D: 1 Ordu
Telefon: (0452) 214 0052
www.budget.com.tr
 
Adresler
 
Yason Burnu: Çaytepe Perşembe Ordu
Kurul Kalesi: Bayadı Köyü Ordu
Taşbaşı Mahallesi: Boztepe Ordu
Perşembe Yaylası: Aybastı Köyü Ordu