Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Rize'ye Yola Çık

Rize'ye Yola Çık

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Rize, bölgenin en karakteristik özelliklerini gösterir. Anadolu'nun diğer bölgelerinden coğrafi yapısıyla olduğu gibi kültürel yapısı ile de ayrılır. Dik yamaçlı vadileri, doruklara ulaşılabilir dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, tarihi kemer köprüleri ve kaleleri, coşkun akan dereleri ile çok özel bir turizm ilidir.

Rize’nin farklı noktalarında keşfedilmeyi bekleyen birçok destinasyon olduğu için Rize’de araç kiralamak gezilerde büyük bir konfor sunuyor. Siz de Rize’nin tüm güzelliklerini keşfetmek için Budget Rize araç kiralama ofisi hizmetlerinden yararlanabilir; rotanızı belirlerken özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Rize’de Ne Yenir?

Yeşilin ve mavinin bir arada büyüleyici bir etki yarattığı Rize yöresel yemekleri ile de sizi kendine hayran bırakacak bir şehirdir. Yöresel lezzetlerinin birçoğu Türk mutfağını etkileyen bu eşsiz destinasyonda ilk denemeniz gereken yemeklerden biri de mıhlamadır. Etli kuru fasulye, Rize kavurması, sac kavurma, Rize pidesi, Laz böreği, hamsili pilav, mısır ekmeği ve pazı tavalısı da sizi lezzet serüvenine çıkaracaktır.

Ana yemeklerin ardından enişte lokumu, pekmezli kabak tatlısı, Rize sütlacı ve pepeçura gibi enfes tatlarla öğünlerinizi sonlandırabilirsiniz. Bu lezzetlere “hayır” diyemeyeceksiniz.

Rize Gezilecek Yerler

Rize Gezilecek Yerler

Trabzon, Artvin, Erzurum ve Bayburt illeri ile komşu olan Rize, Karadeniz turlarının uğrak noktalarından biridir. Özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Rize turizm potansiyelini her geçen gün daha da artırmaktadır.
 
Yaz mevsiminde aşırı sıcaklardan bunaldığınızda Rize’nin yaylaları eşsiz havasıyla ferahlamak isteyenleri ağırlar. Her mevsim bol miktarda yağış aldığı için toprakları gür ormanlarla kaplıdır. Kestane, kayın, kızılağaç, defne, çınar, dişbudak ve gürgen Rize’de yer alan ağaçlar arasındadır.

El değmemiş doğası, birbirinden güzel yaylaları, tarihî yapıları ile Rize Doğu Karadeniz’in incisidir. Özellikle bahar ve yaz aylarından itibaren Rize yaylaları doğaseverlerin akınına uğrar. Yeşilin her tonunu barındıran Rize yaylaları arasında Ayder Yaylası, Ovit Yaylası, Pokut Yaylası, Anzer Yaylası, Gito Yaylası, Elevit Yaylası öne çıkar. Yılın farklı dönemlerinde yapılan şenliklerle yaylalarda unutulmaz eğlencelere tanık olabilir, vücudunuza bol miktarda oksijen depolayabilir ve harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Sadece bahar ve yaz aylarında değil kış aylarında da karla kaplanan Rize yaylaları görülmeye değerdir.

Rize doğa sporları bakımından da oldukça elverişlidir. Rafting için en uygun yerlerden biri olan Fırtına Deresi’nin azgın sularına karşı kürek sallayabilir, adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Yaz aylarının vazgeçilmez aktivitelerinden biri olan zipline ile Ayder Yaylası’nın tüm güzelliğini bir de havadan görebilirsiniz. Kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılık dalı ile ilgili olanların da radarında olan trekking ile Rize’nin eşsiz doğasına yakından tanık olma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Türkiye’nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkar Dağı, dağcılık sporuna gönül verenler için önemli bir tırmanış alanıdır.

Badara Yaylası, Çat Vadisi, Çiçekli Yaylası, Palovit Şelalesi, Zil Kale, Avusor Yaylası, Huser Yaylası, Galler Düzü ve Kavrun Yaylası gibi destinasyonlarda doğa yürüyüşlerine çıkabilir, üstelik eşsiz bir kamp deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Rize Gezilecek Tarihi Yerler

Rize Gezilecek Tarihi Yerler

Emsalsiz doğası ve sunduğu aktivite çeşitlerinin yanı sıra tarihi dokusuyla da Rize size unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatacak. Deniz’den 150 metre yüksekteki doğal bir tepe üzerinde konumlanan Rize Kalesi, ilk görmeniz gereken tarihi yapıtlar arasında yer alıyor. 480 metrekarelik bir alan üzerinde konumlanan kalenin ardından Zile Kalesi de sizi kendine hayran bırakacak özellikleri ile dikkat çekiyor.

Pazar ilçesinde bulunan ve 14. yüzyılda inşa edilen Ciha Kalesi, aynı ilçedeki Kız Kalesi ve Çamlıhemşin’de bulunan Kale-i Bala da buram buram tarih kokuyor.

Rize’de ziyaret etmeniz gereken tarihi destinasyonlar arasında İslampaşa Camii, Şimşirli Köyü Camii, Şenköy Camii, Şeyh Camii de yer alıyor. Rize Müzesi’ni ve Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ni de rotanıza eklemenizi tavsiye ederiz.

Siz de Karadeniz gezisi için plan yaparken en az üç veya dört gününüzü Rize’ye ayırarak uzun süre hafızanızdan çıkmayacak bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Rize’den Ne Alınır?

“Çay diyarı Rize’den ne alınır?” diye merak ediyorsanız cevabınızı yemyeşil çay tarlalarının verdiğini göreceksiniz. Her soluklandığınız durakta içeceğiniz bu enfes çayı yanınızda götürmek isteyeceksiniz. Ancak bunun dışında da Rize hediyelik eşya konusunda sizlere farklı seçenekler sunacak. Dönüş yolculuğunda Anzer Balı, Hemşin çorabı, bakır eşyalar, iğne oyaları ve maket takıları alarak Rize gezinizden daimi anıların sahibi olabilirsiniz.

Rize Oto Kiralama

Budget Rize ofisinden araba kiralayarak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Rize araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Rize Araç Kiralama Ofisi
Adres: Mermerdelen Mh.Cumhuriyet Cd.No:46/A Rize
Telefon: 0464 223 7 223 - 0545) 223 7 223
www.budget.com.tr