Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Side'ye Yola Çık

Side'ye Yola Çık

Tarihi MÖ 7. yüzyıla kadar uzanan, Anadolu medeniyetlerinin eski yerleşim yerlerinden biri olan Side bugün Antalya sınırları içerisinde yer alıyor. Antalya’nın en gözde tatil beldelerinden biri olan Side doğal güzelliği ile her göreni kendine hayran bırakıyor. Farklı noktalarında keşfedilecek birçok yer bulunduğu için Side araç kiralama hizmetinin alınması hem konfor hem de büyük bir ayrıcalık anlamına geliyor. Bu yazımızda Side gezinizi planlarken seçim yapmanızı kolaylaştıracak önemli bilgileri sizlerle paylaştık, keyifli yolculuklar dileriz!

Side’de Görülmesi Gereken Yerler

Side’de Görülmesi Gereken Yerler

Antik Yunan medeniyetlerine tanıklık edebileceğiniz Side Antik Kenti, görülmeye değer yerlerin başında geliyor. Side Antik Kenti’nde Yunan mitolojisindeki tanrıların kalıntılarına rastlıyorsunuz. Alanın hemen girişinde devasa bir Apollon Tapınağı karşılıyor sizi.
Rota Side Müzesi ve Antik Tiyatrosu'yla devam ediyor. Oldukça geniş bir alanda yapılmış antik kazılarda çıkan kalıntıları inceleyerek en az 3-4 saat boyunca keyifle vakit geçirebilirsiniz.
 
Kumköy plajında denize girip, Side gezinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Denizi hafif dalgalı ama her zaman berraktır. Bu civarda konaklayacak çok sayıda otel de bulabilirsiniz. Bölgeye en yakın havalimanı Antalya Havaalanı. Uçaktan indikten sonra araç kiralayarak, ortalama bir saatlik yolculuk ise Side'ye varabilirsiniz.

Side’de Keşfedilmesi Gereken Yerler

Side’de Keşfedilmesi Gereken Yerler

Antalya, Side civarlarına gittiğinizde biraz adrenalin de yaşamak isterseniz, Köprülü Kanyon'da rafting yapabilirsiniz. Turistlerin çok rağbet ettiği bu bölge, günde yaklaşık 7000 civarında kişiyi ağırlıyor. Isparta'ya kadar uzanan kanyonun adı ise, üzerindeki iki adet tarihi köprüden geliyor. Tatilde sıra dışı bir deneyim yaşamak isteyenlere burayı önerebiliriz.

Side'nin berrak suları dalış yapmak için de çok uygun. Bölgede dalış yapmak isteyenlere kısa bir eğitim veren ve profesyoneller eşliğinde dalış yapılmasını sağlayan çok sayıda işletme bulunuyor.

Side’de Ne Yenir?

Side’de Ne Yenir?

Side turistik bir yer olduğu için, Türk ve dünya mutfağından örnekleri hemen hemen her restoranda bulabilirsiniz. Sahil kasabası olduğu için de kalamar, karides gibi deniz mahsullerini taze olarak bulmanız mümkündür. Dolayısıyla Side’de muhteşem bir lezzet serüveni yaşayabilirsiniz.

Side’den Ne Alınır?

Side'nin kendine has bir ürünü yok, mağazalarda özellikle yabancı turistler için çok çeşitli hediyelikler satılıyor. Siz de gittiğinizde Side çarşısını dolaşıp, burada türlü incik boncuk, magnet ve hediyelik eşya alabilirsiniz. Ayrıca Antalya'nın meşhur turunç, patlıcan, bergamot reçellerini burada da bulabilirsiniz.