Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Tekirdağ'a Yola Çık

Tekirdağ'a Yola Çık

Bazı rotaları sadece gezginler ve kalabalıklardan uzaklaşmak isteyenler bilir. Tarihi yapıları, koyları, bağları ve sıcak mekânlarıyla Tekirdağ işte bu şehirlerden biridir. Hayal ettiğinizden fazlasını bulacağınız bu kenti layıkıyla keşfedebilmek için yapmanızı önerdiğimiz ilk şey bir araba kiralamak. Tekirdağ araç kiralama işleminizin ardından “Tekirdağ’da ne yenir?”, “Tekirdağ plajlarından hangilerini tercih etmeli?”, “Tekirdağ’ın tarihi yerleri nasıl keşfedilir?” gibi soruları sormaya başlayabilirsiniz. Bu soruları sizin için Tekirdağlılara sorduk ve aldığımız yanıtları bir araya getirdik. Artık bu keyifli yolculuğa çıkabilirsiniz.

Tekirdağ’da Ne Yenir?

Tekirdağ’da Ne Yenir?

Elbette Tekirdağ köftesi! Diğerlerinden tadı ve şekliyle ayrılan köfte gibi şehirle özdeşleşen bir diğer lezzet de Tekirdağ çılbırı. Kıyma ve yumurtayla hazırlanıyor, yoğurt ve sosla servis ediliyor. Tekirdağlılar ciğer sarması, damat paçası ve Hayrabolu tatlısını da mutlaka denemenizi öneriyor. Elbette bitmedi; bu şehirde keşfedilecek birçok benzersiz lezzet bulunuyor. Sini mantısı, zennik, papaz mancası, yoğurtlu borani, bulama ve burma sucuk gibi lezzetler Tekirdağ’da keşfedilmeyi bekliyor!

Tekirdağ’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Tekirdağ’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Kuş sesleri eşliğinde güne merhaba diyebileceğiniz huzurlu bir mekânda kahvaltı yapmak isterseniz Tekirdağ’da doğru adrestesiniz. Her şeyin doğal ve ev yapımı olduğu Tekirdağ kahvaltı mekânlarında güne muhteşem başlamak işten bile olmuyor!

Tekirdağ’da serpme kahvaltı seçeneklerinin de değerlendirilmesini öneriyoruz. Şehir merkezinde veya doğa ile iç içe mekanlarda kahvaltı keyfi bir başka oluyor!

Tekirdağ’da Yemek Nerede Yenir?

“Tekirdağ’da yemek nerede yenir?” sorusunun yanıtları tadılmak istenen lezzete göre değişebiliyor. Çünkü bu ille birlikte anılan lezzetlerin ön plana çıktığı birçok farklı mekan bulunuyor! Hangi lezzeti keşfetmek istediğinize göre siz de Tekirdağ restoranları arasında seçim yapabilir, öğle ve akşam öğünlerinizde lezzete doyarken Tekirdağ’ın güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Şarköy denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz popüler destinasyonların başında yer alıyor.  Kumbağ ve Marmara Ereğlisi de deniz keyfi yapabileceğiniz yerlerden.
Uçmakdere ve koruma altına alınan Kastro Milli Parkı da Tekirdağlıların görmenizi önerdiği yerler arasında. Bu destinasyonlarda doğa yürüyüşü yaparken huzurlu vakitler geçirebilirsiniz.
 
Kastro’da denize girebilir, Bahçeköy Deresi’nde deniz bisikletine binebilir ve ormanda yürüyüş yapabilirsiniz. Barbaros’un üzüm bağlarını ve 19. yüzyılda Abdülmecid’in Fransızlara yaptırdığı Hora Feneri’ni görmek de sizin için oldukça keyifli olabilir.

Tekirdağ Tarihi Yerler

Mimar Sinan imzası taşıyan, Rüstempaşa Camii, Tekirdağ’ın en önemli tarihi yapılarından biri. Caminin bahçesindeki beş sütunlu mermer şadırvan, kapı ve pencere kanatları göz alıcı. Rüstempaşa Camisi’ni gördükten sonra Rakoczi Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Macaristan Prensi II. Ferenc Rakoczi’nin 15 yıl yaşadığı ev, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Hora Feneri de 1861 yılından günümüze aktif olarak kullanılan ve 1861 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan bir yapı olarak tarihi yerler statüsünde yer alıyor.

Şehrin yetiştirdiği ünlü şair Namık Kemal’in hatırasını yaşatmak amacıyla 1993 yılında inşa edilen ve müze olarak hizmet veren evde Tekirdağlıların ziyaret edilmesini önerdiği yerlerden biri.

Tekirdağ’da antik kentler de yıl boyu ziyaretçileri ağırlayan destinasyonlardan. Bu antik kentlerden en önemlileri MÖ 6. Yüzyılda kurulan Bisanthe ve Heraion Teikhos. Unutmadan hatırlatmakta fayda var; geçmişi MS 6. yüzyıla dayanan Çorlu Kalesi de rotanıza eklemeniz gereken destinasyonlar arasında yer alıyor.

Tekirdağ Gece Hayatı

Tekirdağ’da hareketli bir gece hayatının parçası olabilirsiniz. Günün yorgunluğunu atmanızı sağlayan, farklı türlerde müzik dinletileri sunan ve yılın belli dönemlerinde konserlerle kapılarını açan gece kulüpleri size de eğlenceli saatler vadediyor.

Tekirdağ oto kiralama

Tekirdağ’da araç kiralamak şehri kolaylıkla ve keyifle keşfetmenizi sağlayacak. Tekirdağ araç kiralama işlemi için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
  
Budget Tekirdağ Araç Kiralama Ofisi
Adres: Turgut Mah. Atatürk Bulvarı No: 22 Tekirdağ
Telefon: (0282) 263 6016
www.budget.com.tr
 
Adresler
Kastro Milli Parkı: Çamlıköy Saray Tekirdağ
Hora Feneri: Hoşköy Beldesi Şarköy Tekirdağ
Rüstempaşa Camii: Ertuğrul Mah. Tekirdağ
Rakoczi Müzesi: Ertuğrul Mah. Macar Sok. No: 32 Tekirdağ
Namık Kemal Evi: Eskicami-Ortacami Namık Kemal Cad. Tekirdağ