Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Trabzon'a Yola Çık

Trabzon'a Yola Çık

Trabzon’da gezilecek o kadar çok yer var ki; hangilerine öncelik vermeli, karar vermek oldukça zor. “Trabzon’un gezilecek yerleri nerelerdir?” gibi “Trabzon’da ne yenir?” sorusunun yanıtı da uzun. Seçenekler arasında kaybolmamanız için Trabzon’da yaşayanlardan bazı ipuçları aldık. İlk önerilerinin arabayla gelmek ya da bir araç kiralamak olduğunu hatırlatmakta fayda var. Trabzon araç kiralama sonrası sizin için derlediğimiz önerileri değerlendirerek gününüzü planlayabilirsiniz.

Trabzon’da Ne Yenir?

Trabzon’da Ne Yenir?

Elbette bu soruya verilebilecek ilk yanıtlardan biri “hamsi” oluyor! Bu şehirde hamsiyle yapılan yemeklerin çeşitliliğine şaşıracaksınız. Köfte, dible, çorba diye uzayıp giden bir liste… Karalahana yemekleri ve kuymak da yine şehir mutfağının vazgeçilmezleri. Akçaabat köftesi, kuru fasulye, Hamsiköy sütlacı, hamsili pilav, ısırgan çorbası, kuymak, kara lahana çorbası, kara lahana sarması, pırasa tavası, pide ve fasulye turşusu da Trabzonluların iştahla bahsettikleri lezzetler.

Trabzon’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Trabzon’da Kahvaltı Nerede Yapılır?

Trabzon’da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan kuymak; tereyağı, mısır unu ve çeçil peyniriyle hazırlanıyor. Güne Trabzonlular gibi başlamanın ilk şartı, kahvaltıda kuymak yemek. Kahvaltıda kuymak sunan yerlerin sayısı ise azımsanamayacak denli fazla! Bu nedenle bu lezzete ulaşmanız, özellikle Trabzon’da kiralık araç hizmeti aldıysanız oldukça kolay!

Trabzon’da yöresel tatların sunulduğu kahvaltılara ek olarak açık büfe ya da serpme kahvaltı alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz. Karadeniz’in bu eşsiz kentinde güne başlarken büyük bir keyifle yola koyulacağınızdan eminiz.

Trabzon’da Yemek Nerede Yenir?

Trabzon’da gün boyu gezdikten sonra öğle ve akşam yemeklerini nerede yiyeceğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bu konuda birçok farklı alternatifiniz olduğu için ilk olarak ne istediğinize karar vermelisiniz. Çünkü “Trabzon’da Akçaabat köfte nerede yenir?”, “Trabzon’da pide nerede yenir?” gibi çeşitlendirilebilecek soruların yanıtları da farklılık gösteriyor. Hem merkezde hem de ilçelerde birbirinden leziz seçenekler sunan Trabzon restoranları beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak!

Trabzon Gezilecek Yerler

Trabzon Gezilecek Yerler

Trabzonluların gezilecek yerlerle ilgili ilk önerisi, merkeze yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Uzungöl oldu. Çaykara’ya bağlı köy, adını kıyısında bulunduğu gölden almış. 16. yüzyılda Rumların yaşadığı Uzungöl, yıllar içinde Müslümanların da gelmesiyle kozmopolit bir kimlik kazanmış. Uzungöl, medeniyetten uzakta bir köy iken gezginlerin keşfetmeleriyle birlikte turizm noktası haline geldi. Doğa tutkunları ve şehirden uzaklaşmak isteyenler için burası adeta bir cennet. Uzungöl’de ruhunuz tazelenecek.

Uzungöl’e oldukça yakın bir konumda bulunan Şelersu Yaylası, oldukça büyük bir yayla olma özelliği taşıyor. Doğal güzellikleri ve mis gibi havasıyla tazelenmenizi sağlayacak bu yaylayı mutlaka rotanıza eklemelisiniz.
Yaylalar söz konusu olduğunda Trabzon oldukça cömert davranıyor. Kiraz yaylası, yeşilin tüm tonlarını barındıran Mavura yaylası, Kuruçam yaylası, Hıdırnebi yaylası, Pazarcık yaylası ve Yılantaş yaylası ve daha nicesi sizi bekliyor!
 
Trabzon’da doğayla buluşacağınız bir diğer nokta da Lapazan Yaylası. Şehir merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Gürgenağaç Köyü’ndeki Lapazan, 2200 metre yükseklikte, oksijeni bol bir yayla. Sık ormanların ortasındaki Lapazan görülecek yerler listenizde yer almalı.

Trabzon Tarihi Yerleri

Trabzon Tarihi Yerleri

Eski bir Rum Ortodoks manastırı olan Sümela’nın MS 4. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Altındere Vadisi’ndeki Kara Tepesi’nin üzerinden vadiyi seyreden manastırın denizden yüksekliği 1150 metreyi buluyor. Trabzon merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Sümela Manastırı görenleri büyülüyor ve sadece dış görünüşüyle değil freskleriyle de göz kamaştırıyor. Meryem Ana, Âdem ile Hava’nın yaratılışı, cennetten kovulma gibi konuları tasvir eden freskler, Sümela’yı görmek için sebeplerden yalnızca birkaçını oluşturuyor.
 
Şehir merkezinde geçireceğiniz zamanı Trabzon Kalesi’ne ve Ayasofya Müzesi’ne ayırabilirsiniz. Bizans kalıntıları üzerine inşa edilen Trabzon Kalesi, Trabzon’un en yüksek tepesinde yer alıyor. Muhteşem şehir manzarası, burayı bir cazibe noktası haline getiriyor. Gün batımını burada izlemenin bir gelenek olduğunu söylemek yanlış olmaz.
 
Geç dönem Bizans kiliselerinden biri olan Ayasofya, Trabzon merkezindeki bir diğer önemli yapı. Trabzon İmparatorluğu’nun kurucusu Komnesos ailesinden Kral I. Manuel’in emriyle 13. yüzyılda inşa edilmiş. Günümüzde müze olarak ziyaret edilebiliyor. Rum ustalığının özel örneklerinden biri olan yapıda Selçuklu mimarisine ait detaylar da göze çarpıyor. Dini kabartmalar ve hayvan motifleri, Trabzon’un geçmişine ışık tutan detaylardan bazıları.

Trabzon Gece Hayatı

Trabzon Gece Hayatı

Trabzon, Karadeniz’in en renkli gece hayatına sahip şehirlerinden biri. Trabzonlular, çevre illerden insanların dahi buraya eğlenmeye geldiğini söylüyor. Trabzonluların gece dışarı çıkmak isteyenlere önerdikleri çeşitli mekânlar bulunuyor. Canlı müzik keyfi yaşatan kulüpler haricinde yılın belli dönemlerinde konserler düzenlenen mekanlar da şehri hareketlendiriyor.

Trabzon Oto Kiralama

Budget Trabzon ofisinden araba kiralayarak şehri keyifle keşfedebilirsiniz. Trabzon araç kiralama için rezervasyonunuzu telefonla ya da internet sitemizden yapabilirsiniz.
 
Budget Trabzon Araç Kiralama Ofisi
Adres: Trabzon Havalimanı
Telefon: (0462) 325 6555
www.budget.com.tr
 
Adresler
Uzungöl: Uzungöl Köyü Çaykara Trabzon
Lapazan Yaylası: Gürgenağaç Köyü Maçka
Sümela Manastırı: Altındere Köyü Maçka Trabzon
Trabzon Kalesi: Ortahisar Mah. Trabzon
Ayasofya Müzesi: Fatih Mah. Trabzon