Teslim Alma Ofisi
Alış Tarihi
{{fromDayNumber}}
{{fromDayName}} {{fromMonthName}}
İade Ofisi Seç
İade Tarihi
{{toDayNumber}}
{{toDayName}} {{toMonthName}}
Budget ile araç kiralama deneyimi parmaklarınızın ucunda!

Sen de yollarda özgürlüğü ve konforu bir arada arıyorsan, Budget’la yola çık. Budget uygulamasını indir, Türkiye'nin 33 şehir ofisleri, 23 havalimanı ofisleri ve Budget İstediğin Yerde ofislerinden hemen rezervasyonunu yap!

App Store
araç kiralama

Araç Kullanırken Deprem Olursa Neler Yapılmalı?

Coğrafi olarak aktif birçok fay hattının yer aldığı ülkemizde kuşkusuz depremlere karşı önlem almak ve depremin farkında olarak yaşamak en önemli ödevlerimiz arasında yer alıyor.

Bilimsel verilere göre Türkiye nüfusunun %99’u ve yüzölçümünün %96’sı deprem riski ile karşı karşıya. Bu büyük afete karşı toplumsal ve bireysel olarak tüm uyarıları dikkate almamız, depremle yaşamayı öğrenmemiz kendimiz ve sevdiklerimiz için büyük önem taşıyor.

Depremle evlerimizde veya iş yerlerimizde denk gelebileceğimiz gibi trafikte araç kullanırken de karşılaşabiliriz. Böyle bir durumda araçlarımızda da dikkat etmemiz gereken önemli noktaları paylaşmak istedik:

Araç Kullanırken Deprem Olduğunda Yapılacaklar

Ne zaman karşılaşacağımızı bilemediğimiz depremler aniden başlayıp dakikalarca sürebiliyor. Deprem anında trafikteysen öncelikle yapman gereken şey sakinliğini korumak ve yavaşlayarak aracını güvenli olduğunu düşündüğün bir yerde durdurmaktır. Deprem anında panik ile hareket eden kişilerin aynı panik hali ile trafiğe katılması kaza riski oluşturabileceğinden akan trafikte bulunmak oldukça tehlikeli olabilir.

Deprem sürecinde ve sonrasında cep telefonu şebekelerinde yoğunlaşma olabileceği için bilgi almak uzun sürebileceğinden, sakince yavaşlayıp aracı güvenli bir yerde sağa çektikten sonra Afet Koordinasyon Merkezi’ni arayabilir ve araç radyosundan bilgi alabilirsin. Otoyol kenarındaki aydınlatma ve elektrik direklerinden, tünel giriş ve çıkışlarından uzak durmayı unutmamalı ve depremin yollara da zarar verebileceğini, köprü ve viyadüklerin de risk altında olduğunu hatırlamalısın. Aracını güvenli bir lokasyonda sağa çektiğinde motoru durdurup, anahtarı kontak üzerinde bırakarak dışarı çıkmalısın.

Yollarda oluşabilecek çökmeler, yarıklar veya heyelanlara karşı tedbirli olmalı ve deprem anında can güvenliğinin birinci öncelik olduğunu unutmamalısın. Can güvenliğin için aracında acil durum kiti, ilkyardım gereçleri, battaniye, uzun süre dayanıklı kalabilen yiyecekler, su, el feneri, düdük, yedek pil ve hijyen malzemeleri bulundurmalısın. Depremden kaynaklanabilecek yıkılma veya yangın gibi acil durumlarla karşılaşırsan mümkün olduğunca sakinliğini koruyarak yetkilileri bilgilendirmeyi ihmal etmemelisin.

Bir daha karşılaşmamayı ümit ettiğimiz, ülkece hepimizi derinden etkileyen depremlerde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz.